Odkrijte najbolj modne trende podaljševanja trepalnic in izberite vašim očem primernega!

Odkrijte najbolj modne trende podaljševanja trepalnic in izberite vašim očem primernega!

Podaljšane trepalnice, ki so narejene po klasični, volumenski ali hibridni metodi je ena stvar, končni rezultat pa je pogosto odvisen od izbranega stila, katerega videz želimo doseči. Prebrskajte med najbolj popularnimi variantami in razmislite, katera izmed njih je primerna za vas.

Stili podaljševanja trepalnic – kaj morate upoštevati, preden izberete pravega zase?

Vse metode podaljševanja trepalnic – klasična, volumenska in hibridna – je možno uporabiti za doseganje različnih zanimivih stilov. Nekatere metode so še posebej priljubljene, vendar ni vedno vsaka primerna za vsakogar. Vrste oči ločimo glede na njihovo obliko in postavitev na obrazu:

  • majhne in velike oči,
  • okrogle oči in v obliki mandljev,
  • izbočene in ugreznjene oči,
  • široko in blizu postavljene oči.

Nekateri stili trepalnic lahko poudarijo videz neželenih nepopolnosti oči, kot so povešene veke, oči s kapuco, itd. Zato mora stilistka trepalnic vedno preveriti, kakšen tip oči ima stranka in predlagati ustrezen stil. Končna izbira je vedno vaša, vendar je vredno prisluhniti strokovnjaku, da po končanem posegu ne boste obžalovali svoje odločitve.

Najbolj priljubljeni stili podaljševanja trepalnic – poiščite pravega zase!

Mačje oči

To je zelo priljubljen stil umetnih trepalnic, ki se najpogosteje izvaja z 1:1 metodo podaljševanja trepalnic. Stilistka trepalnic umetne trepalnice pritrdi na naravne trepalnice, tako da njihovo dolžino stopnjuje od notranjega dela oči proti zunanjemu. Ta metoda vizualno poveča zunanji kot oči in jih navidezno zoži. Če ima stranka naravno dolge trepalnice, stilistka nanese umetne trepalnice samo ob zunanjem delu očesa, tako da je učinek čim bolj naraven.

Ta stil je najbolj primeren za velike, okrogle in ozke oči. Očem v obliki mandljev, očem s kapuco ali očem s povešenimi vekami lahko ta stil neželeni učinek še bolj poudari.

Videz veveričjih trepalnic

Ta metoda oblikovanja trepalnic vsebuje postopno povečevanje dolžine umetnih trepalnic, najkrajše se začnejo na notranji strani očesa. Ko stilistka doseže najvišjo točko loka obrvi, začne nanašati vse krajše in krajše trepalnice. Ta metoda je namenjena za dvig zunanjega kota očesa, tako je oko videti večje in bolj odprto.

Ta stil je odličen za blizu postavljene oči in oči s povešenimi vekami.

Trepalnice v stilu Kim Camellia

Ta videz trepalnic, poznan tudi kot »Kim'style« ali Kim Kardashian trepalnice, se pogosto uporablja pri volumenski metodi podaljševanja trepalnic. Stil, ki je danes izjemno priljubljen. Za Kardashian videz se nanaša mešane dolžine trepalnic, od katerih so nekatere oblikovane v pahljače. Ta stil ustvari neverjetno naraven rezultat brez poravnanega in pretiranega zaključka.

Ta stil lepo poudari pogled in oči vizualno odpre. Je dovolj vsestranski, da dobro deluje na večini vrst oči.

Videz s peresom obrobljenih oči

Videz s peresom obrobljenih oči je v bistvu oblikovanje 2 v 1 učinka – izrazito poudarjene trepalnice in videz črtala na veki. Trepalnice nanašamo od notranje strani očesa proti zunanji, pri čemer postopoma povečujemo njihovo dolžino, hkrati pa trepalnice rahlo privihamo, kar na veki ustvari videz s peresom obrobljenih oči.

To je lep stil, vendar ni primeren za vse stranke. Dobro se obnese pri očeh v obliki mandljev z dvignjenim zunanjim kotom očesa. Pri ugreznjenih očeh ali očeh s povešenimi vekami lahko ta stil še poveča neželeni videz oči.

Ruski volumen in Hollywoodski stil

Ta dva stila sta pogosta izbira pri volumenskem podaljševanju trepalnic (2-8D). Umetne trepalnice, namenjene tem stilom, so tanjše pri korenu trepalnice, tako da s svojim impresivnim volumnom še vedno izgledajo naravno in očesa ne obremenjujejo preveč. Trepalnice in cela linija trepalnic sta videti veliko bolj gosta, kar nad očesom ustvari čudovito pahljačo trepalnic.

Ta dva stila zaslužita pozornosti lastnic ozkih oči, ki si jih želijo vizualno povečati, odlično prikrije tudi povešene veke z ugreznjenimi očmi.

Obarvane trepalnice – kako za poudarjanje oči uporabiti barvo?

Postopek podaljševanja trepalnic z barvastimi sintetičnimi trepalnicami se tehnično ne razlikuje od standardnih načinov podaljševanja – klasičnega, volumskega ali hibridnega. Vendar so obarvane trepalnice razdeljene na tri različice:

  • celotna – celoten videz v eni barvi,
  • mešana – stilistka med postopkom barve trepalnic meša,
  • ombre – trepalnice so črne, le njihove konice so drugačne obarvane.

Ženske le redkokdaj izberejo videz, kjer so vse trepalnice v drugi barvi, saj je rezultat navadno zelo vpadljiv in videz ​​ni ravno primeren za vsakodnevno rabo. Pogosteje izberejo zgolj nežne poudarke, ki so daleč od vpadljivega, mavričnega videza. Zavedati se morate, da so umetno podaljšane trepalnice obstojne približno 4 tedne in vsak si ne more privoščiti ponovnega obiska salona za ponovno izdelavo tako izrazitega stila.

Kako obarvane trepalnice uskladiti z barvo vaših oči?

Obarvane umetne trepalnice so opcija za ženske, ki želijo izstopati in narediti vtis na vse okrog njih, obstajajo pa tudi možnosti, ki so veliko bližje naravnemu videzu. Nekatere barve, poleg klasične črne, so zasnovane tako, da s kontrastom dopolnjujejo barvo oči (kontrastna barva) ali pa poudarijo oko (harmonična barva). Kako izbrati najbolj primerno barvo?

  • ZELENE OČI - kontrastne barve: RDEČA, RJAVA, VIJOLIČNA, LILA; harmonične barve: RUMENA, MODRA, ZELENA,
  • TEMNO RJAVE OČI - kontrastne barve: RUMENA, VIJOLIČNA, ZELENA; harmonične barve: RJAVA, BRESKEV, LOSOS,
  • MODRE, SIVE OČI - kontrastne barve: RUMENA, BORDO RDEČA, VIJOLIČNA, ORANŽNA; harmonične barve: ZELENA, GRAFITNO SIVA, ROZA, SIVA,
  • SVETLO RJAVE OČI - kontrastne barve: ZELENA, MODRA, VIJOLIČNA; harmonične barve: BEŽ, RJAVA, SIVA, BRESKEV

Obarvane umetne trepalnice – kako pravilno zliti barve skupaj?

Da umetne trepalnice ne bodo videti pretirane in da bodo primerne za vsakodnevno rabo, mora stilistka trepalnic dobro izbrati barve in obarvane trepalnice dovolj prefinjeno zliti z naravnimi, da izpolnijo svojo funkcijo, ki je poudarjanja očesa. Najpogosteje lahko izbirate med dvema učinkoma:

  • stilistka med naravne trepalnice nanese nekaj obarvanih umetnih trepalnic, ki v izbrani barvi ustvarijo prefinjen in ne premočan pridih,
  • stilistka barv ne meša, temveč izbere en segment trepalnic (običajno blizu zunanjega kotička očesa) in nanj nanese nekaj trepalnic v izbrani barvi ter tako delni ustvari barvit poudarek.

Bolj drzne stranke bo morda zamikalo, da bi izbrale nekoliko drugačno rešitev in črne trepalnice popolnoma opustijo. Trije najbolj priljubljeni taki videzi so:

  • celoten izgled z eno samo barvo,
  • celoten izgled z eno barvo, vendar z mešanjem njenih odtenkov,
  • mavrični izgled, ustvarjen z več barvami trepalnic in njihovim mešanjem.


Napišite komentar. Objavljeno bo takoj, ko ga odobri moderator.