Ukrivljenost trepalnic – vse, kar morate vedeti in kako izbrati pravi stil za vaš tip oči

Ukrivljenost trepalnic – vse, kar morate vedeti in kako izbrati pravi stil za vaš tip oči

Ukrivljenost trepalnic – ta izraz ste zagotovo slišali že večkrat. Zakaj je oblika trepalnic tako pomembna? Gre le za to, kako bo videti končni rezultat, ali gre za kaj več? Kako izbrati prave kodre za določeno vrsto oči? Danes bomo poskušali zaokrožiti vse potrebne informacije. Preberite, če želite izvedeti več.

Ukrivljenost trepalnic – kaj to je in zakaj je tako pomembno?

Preprosto povedano, ukrivljenost trepalnic se nanaša na obliko umetnih trepalnic. Ukrivljenost določa kot trepalnic, ki je odgovoren za končni rezultat. Zahvaljujoč pravilni izbiri ukrivljenosti trepalnic lahko oko vizualno odpremo ali ga postane navidezno bolj ozko, lahko pa tudi prikrijemo lepotne nepravilnosti, kot so povešene veke. Zato morajo izkušeni stilisti za trepalnice vedno ustrezno analizirati oko.

Ukrivljenost trepalnic – vrste

Vrste ukrivljenosti so označene s črkami abecede, ki se začnejo z A (najnižja stopnja ukrivljenosti) in končajo z U. Trepalnice imajo različne kote, razlikujejo pa se tudi po načinih ukrivljanja, zlasti pri tistih nestandardnih ukrivljenostih (kot npr. kodri L). Med vsemi temi možnostmi je nekaj najbolj priljubljenih vrst ukrivljenosti, ki jih zaradi vsestranske uporabe in naravnih učinkov lahko najdete v vsakem kozmetičnem salonu.

  • A (J) ukrivljenost – trepalnice so ukrivljene pod kotom približno 30°, kar izgleda zelo prefinjeno in je super za lastnice naravno ravnih trepalnic,
  • B ukrivljenost – kot približno 45° pomeni, da je ukrivljenost trepalnic nekoliko večja, vendar še vedno velja za naravno,
  • C ukrivljenost – tukaj je kot približno 60°, podobno kot ukrivljenost B, imajo trepalnice obliko, ki je podobna naravnim trepalnicam po uporabi pripomočka za vihanje trepalnic,
  • D ukrivljenost – velja za največjo ukrivljenost na trgu s kotom cca 70°, za katerega se običajno odločajo stranke, ki želijo nekoliko bolj opazni učinek,
  • L ukrivljenost – nestandardna ukrivljenost, saj so trepalnice do določene točke precej ravne, nato pa se nenadoma naglo ukrivijo navzgor – te umetne trepalnice zelo pogosto uporabljajo lastnice trepalnic, ki jim trepalnice naravno rastejo navzdol. Zahvaljujoč tako specifični strukturi trepalnic lahko stilistka doseže učinek ne pretirano privihanih trepalnic,
  • M ukrivljenost – struktura je zelo podobna trepalnicam tipa L, vendar je ta vrsta ukrivljenosti mehkejša kot pri L ukrivljenosti.

Pravilna analiza očesa

Da bi izbrali ravno prav ukrivljene trepalnice, ki bodo dobro ustrezale izbrani metodi podaljševanja in se bodo ujemale z željenim stilom trepalnic, bo dobra stilistka trepalnic oko preverila in pravilno ocenila, kaj bo najbolje delovalo za njeno stranko. Včasih že sama obroba očesa nakazuje, katera ukrivljenost trepalnic bo v danem primeru najbolj primerna. Nujno je tudi, da si dobro ogledate strankine naravne trepalnice – z oceno njihovega videza boste veliko lažje izbrali pravo debelino umetnih trepalnic, ki ne bodo preobremenile očesa, ne bodo preobremenile naravnih trepalnic in bodo dolgo obstojne.

Drug zelo pomemben vidik analize oči je, da stilistka prepozna naravne nepravilnosti, kot so povešene veke. Premisliti mora, s katerim stilom trepalnic bo takšne napake najbolje prikrila. Včasih se stranke ne zavedajo, da jih sploh imajo, in do stilistke trepalnic pridejo z že izbranim stilom podaljškov. Kot strokovnjaki za podaljševanje trepalnic bi morali znati stranki na preprost način razložiti, da določen stil podaljševanja trepalnic morda ni najboljša ideja in katerega je za njih bolje uporabiti.

Ukrivljenost trepalnic v primerjavi z vrsto oči

Je izbira ukrivljenosti trepalnic res tako zelo pomembna pri podaljševanju trepalnic? Mi pravimo: vsekakor da. Specifično privihane trepalnice niso odgovorne samo za videz umetnih trepalnic, ampak lahko spremenijo tudi videz celotnega obraza. Trepalnice imajo moč prikriti povešene veke ali navzdol ukrivljene oči, toda napačna izbira lahko te videze tudi bistveno poudari. Še več, z umetnimi trepalnicami lahko stilisti trepalnice vizualno pomanjšajo ali povečajo oči ter ustvarijo optično iluzijo za preozke ali preširoke oči. Enako velja za ugreznjene ali izbočene oči.

Katera ukrivljenost je primerna za določeno vrsto oči?

  • Povešene veke: najpogosteje se uporablja trepalnice z ukrivljenostjo D, L in M. Močna ukrivljenost prikrije odvečno kožo na veki. Kratke ali srednje dolge trepalnice je najbolje nanesti na zunanje kotičke očesa, na sredini pa mirno posezite po daljših pahljačah trepalnic.
  • Navzdol ukrivljene oči: zunanji kotički obeh očes se spustijo navzdol in ustvarjajo opazno asimetrijo z notranjimi kotički. Pri tej vrsti oči ne smete dolgih trepalnic nikoli namestiti na zunanje kotičke očes, saj s tem bistveno poudarite to pomanjkljivost. Od notranjega proti zunanjemu delu očesa lahko postopno povečujete ukrivljenost trepalnic (C in D).
  • Velike oči: izberite optimalno dolge trepalnice (predolge lahko povzročijo pretiran učinek). Nanesite jih tako, da so usmerjene proti notranjemu očesnemu kotu. Splača se izbrati C ukrivljenost, D ukrivljenost pa lahko uporabite, ko se pomaknete mimo roba šarenice, da ustvarite podaljšan videz očesa.
  • Majhne oči: izberite raje kratke trepalnice (z dolgimi bi bilo oko videti še manjše), obrnite jih rahlo navzven, s C ali D ukrivljenostjo lahko odprete oko.
  • Blizu postavljene oči: najbolje je izbrati B ali C ukrivljenost, nanesite kratke trepalnice v notranje kotičke očes in do sredine. Daljše trepalnice lahko nanesete samo na zunanje očesne kotičke, da bo oko videti daljše. Ponovno nežno usmerite trepalnice proti zunanjemu kotu očesa.
  • Široko postavljene oči: ne nanašajte dolgih trepalnic na zunanje kotičke, saj boste s tem poudarili neželeni učinek. Oči je treba vizualno približati, zato uporabite ravne trepalnice, a jih ne obračajte proti zunanjemu očesnemu kotu. A, C in D ukrivljenost bo tukaj najboljša.
  • Ugreznjene oči: če želite, da bodo videti večje, izberite D ali L ukrivljenost, uporabite daljše trepalnice v srednjem delu veke. Oko bo videti vizualno lepše, obenem pa lahko enostavno prekrijete povešene veke, ki so zelo pogosta težava lastnic takšnih oči.
  • Izbočene oči: izogibajte se močni ukrivljenosti trepalnic, izberite B in C ukrivljenost, lahko eksperimentirate tudi z A (J). Najbolje je, da uporabite kratke trepalnice, daljše pa nanesete samo v zunanje kotičke, da bodo oči videti nekoliko bolj ozke.

Katero ukrivljenost trepalnic izbrati za določen stil podaljševanja trepalnic?

Izbira pravih trepalnic za izbran stil temelji na določenih vzorcih, a dobra stilistka trepalnic ve, da je treba upoštevati tudi individualno anatomijo očesa vsake posamezne stranke. Ko imate izbrano določeno metodo podaljševanja trepalnic in učinek, ki ga želite doseči – je čas, da izberete pravo ukrivljenost trepalnic. Tukaj je nekaj nasvetov, ki vam lahko pomagajo pri tem procesu.

  • Ravni stili, kot sta učinek puščice ali učinek mačjih oči, so oblikovani tako, da podaljšajo zunanji kotiček očesa. Zahtevajo trepalnice z nežno ukrivljenostjo tipa M, L ali B. Za ustrezen rezultat, ki bo ohranil svoj naravni zaključek, se je močni ukrivljenosti bolje preprosto izogniti.
  • Učinek lutke, učinek Kim, učinek lisice in včasih učinek mačjih oči (odvisno od želenega rezultata) – ti učinki so zasnovani tako, da nekoliko odprejo oko, zato je tukaj pomembna večja ukrivljenost in pogosteje uporabljamo C, CC ali D trepalnice.
  • Učinek ruskega volumna ali hollywoodskega stila trepalnic prav tako zahtevata blago ukrivljenost, tako da rezultat ne izpade groteskno. Najpogostejši tip ukrivljenosti v tem primeru je B.
  • Podaljševanje trepalnic z metodami delikatnega volumna, kot sta 2D ali 3D, temelji na izbiri različnih vrst ukrivljenosti, odvisno od želje stranke.
  • Metoda 1:1 brez dodatnega oblikovanja trepalnic bo prav tako sprejela katero koli vrsto ukrivljenosti trepalnic, pod pogojem, da ne pozabite najprej analizirati vrste strankinih oči.

Vrste ukrivljenosti trepalnic – ali se jih sme mešati?

Seveda! Vsaka naša naravna trepalnica je popolnoma drugačna. Pri podaljševanju trepalnic vam ni treba uporabiti le ene vrste trepalnic. Lahko jih poljubno mešate, važno da izberete ujemajočo ukrivljenosti in dolžino trepalnic, da ustvarite popoln videz trepalnic. Ko izbirate trepalnice s tipom ukrivljenosti B ali C, morate upoštevati, da bo ukrivljenost C vizualno videti krajša od tipa B, tudi če sta obe pahljači dolgi 10 mm. Trepalnice s C ukrivljenostjo so le malo bolj ukrivljene od B.



Napišite komentar. Objavljeno bo takoj, ko ga odobri moderator.