Risanje zemljevida trepalnic (lash mapping) – kaj je to in kaj vsebuje?

Risanje zemljevida trepalnic (lash mapping) – kaj je to in kaj vsebuje?

Risanje zemljevida trepalnic se splača uporabiti ne glede na to, ali ste stilistka začetnica ali pa tista z dolgoletnimi izkušnjami na tem področju. Risanje zemljevida trepalnic je bilo izumljeno, da zagotovi olajšanje postopka podaljševanja trepalnic, hkrati pa ga tudi skrajša. Kako dobro narisati zemljevid trepalnic? Je res tako zelo uporaben? Ali se splača uporabiti že pripravljene zemljevide trepalnic ali je bolje narisati svojega? To boste izvedeli danes!

Risanje zemljevida trepalnic – kaj točno to sploh pomeni?

Zemljevid trepalnic je najenostavneje povedano diagram za podaljševanje trepalnic, ki nakazuje, katere trepalnice izbrati in nanesti na določen segment naravnih trepalnic. Takšen zemljevid je namenjen za olajšanje dela stilistke trepalnic, da lažje oblikuje specifične izglede trepalnic. Poleg tega pa pomaga ohranjati simetrijo strankinih oči. Povrhu vsega pa risanje zemljevida trepalnic skrajša čas izvajanja postopka. Narisati zemljevid vzame manj kot minuto časa in olajša celoten postopek dela. Ni vam treba izgubljati dragocenih trenutkov z razmišljanjem o naslednjem koraku tretmaja, enostavno naredite tisto, kar vam narekuje zemljevid trepalnic.

Risanje zemljevida trepalnic – komu je namenjeno?

Risanje zemljevida trepalnic je uporabno za stilistke trepalnic, tako za nove kot za poznavalke. Vsekakor je to dobra izbira za začetnice, saj se bodo naučile oblikovati posebne stil trepalnic in bolje absorbirale vse informacije, zlasti glede debeline, dolžine in ukrivljenosti trepalnic pri izbrani metodi podaljševanja trepalnic.

Izkušene stilistke trepalnic lahko zemljevid samozavestno uporabljajo za lažje in hitrejše delo. S tem ni popolnoma nič narobe, saj lahko risanje zemljevida trepalnic znatno poveča produktivnost. Zato je dobro, da se naučite risanje zemljevida trepalnic in ga začnete uporabljati.

Kako izvesti proces risanja zemljevida trepalnic?

Celoten postopek je zelo enostaven. Ko svojo stranko pripravljate na podaljševanje trepalnic, se morate vedno spomniti enega izmed najbolj pomembnih korakov – ločiti spodnje trepalnice od zgornjih, da ne motijo ​​nanosa umetnih trepalnic. To lahko storite s posebnimi obliži (običajno hidrogelnimi ali iz posebnega materiala, ki ne pušča vlaken). Namestite jih na spodnjo veko, ločite spodnje trepalnice od zgornjih in pripravljeni ste na nanašanje podaljškov trepalnic. Če se odločite narisati zemljevid trepalnic, je to pravi trenutek.

Vzemite pisalo ali tanek marker in na obliž narišite pike, ki označujejo, kakšno dolžino umetnih trepalnic želite uporabiti. Narišite dolge črte, ki so podaljški naravnih trepalnic. Na ta način celo širino trepalnic razdelimo na segmente in jih označimo s številkami, ki ustrezajo dolžini trepalnic. Tako med nanašanjem točno vem katero trepalnico vzeti v roke. To je to! Risanje zemljevida trepalnic ni zahtevno ali dolgotrajno, ampak je lahko neverjetno koristno.

Na kaj je treba biti pri risanju zemljevida trepalnic pozoren?

Ne pozabite, da vaja dela mojstra. Narisati zemljevid trepalnic ni težko in sčasoma vsaka stilistka trepalnic razvije svojo metodo, vendar, če želite, da bo ta pravilna, je vredno biti pozoren na nekaj pomembnih dejavnikov:

  • Pravilno izmerite dolžino obeh očes. Ne pozabite, da ni nujno, da sta očesi simetrični, zato morate to razliko upoštevati, če želite ohraniti simetrijo trepalnic.
  • Prav tako ne pozabite narisati zemljevida trepalnic, ko je vaša stranka v sedečem ali stoječem položaju. Ko stranka leži, na njeno telo vpliva gravitacija, zaradi česar se veke drugače poravnajo.
  • Zemljevid lahko narišete tudi na veki z drobnimi pikami. To se splača narediti, ker med nanašanjem umetnih trepalnic veko pogosto raztegnete in spremenite njeno obliko. Pike vam omogočajo večji nadzor nad postopkom.

NASVET: Ko se odločate za pisalo za risanje zemljevida trepalnic, izberite barvo, ki ni črna. Lahko je zelena ali roza. Tako se bodo vaše oči veliko manj utrudile, saj bosta barva trepalnic in barva zemljevida dovolj kontrastni.

Že narisani zemljevidi trepalnic – ali se jih splača uporabljati?

Že narisani zemljevidi trepalnic so na voljo kot nalepke, ki jih lahko nalepite na hidrogelne obliže. Seveda so zelo priročni in lahko jih uporabljate, niso pa vedno najboljša izbira. Razloga sta dva.

  1. Z uporabo že pripravljenih zemljevidov na obližih ne boste mogli razviti svoje lastne metode. Obliži so različni za različne stile podaljševanja trepalnic, vendar profesionalni stilisti trepalnic menijo, da je bolje, da si sami pridobijo prakso na tem področju. Poleg tega bo stranka zagotovo cenila vaš individualni pristop in pozornost.
  2. Lahko naredijo več škode kot koristi. Opomnik: oči vsakega človeka so drugačne, tudi levo in desno oko pri posamezniku nista vedno simetrični. Z uporabo iste šablone na levem in desnem očesu lahko ustvarite asimetričen videz. Zato je najbolje, če stilistka trepalnic analizira obliki obeh očes in sama nariše zemljevid trepalnic ter tako ustvari lep in simetričen videz trepalnic.

Risanje zemljevida trepalnic za – najbolj priljubljene stile trepalnic

  • »Dolly« stil trepalnic: najdaljše trepalnice uporabite na sredini očesa. »Dolly« stil – videz oči lutke za igranje je zasnovan tako, da naredi oko bolj okroglo in ga bolj vizualno odpre. Ta učinek je idealen za lastnice oči v obliki mandljev ali široko razmaknjene oči.
  • Stil mačjih oči: ta videz se najpogosteje uporablja za vizualno podaljšanje očesa. Postopoma povečujte dolžino trepalnic od notranjega proti zunanjemu robu očesa. Vendar ne pozabite uporabiti krajših trepalnic (za 1 ali 2 mm) na skrajnem zunanjem robu očesa. Naravno so trepalnice na tem predelu krajše in včasih nekoliko šibkejše, kar lahko povzroči hitrejše izpadanje trepalnic ali spuščanje navzdol, kar pokvari končni videz. Ta stil velja za precej univerzalnega, vendar se najbolje obnese pri blizu postavljenih očeh ali okroglih očeh.
  • Videz veveričjih trepalnic: ta stil si lahko predstavljate kot obliko gore. Vključuje postopno povečevanje dolžine trepalnic od notranjega roba očesa, dokler ne dosežete najvišje točke loka, nato pa postopno zmanjševanje dolžine trepalnic. Videz veveričjih oči je namenjen vizualnemu dvigu zunanjega kota očesa, zato je primeren za lastnice oči v obliki mandljev ali blizu postavljenih oči s povešenimi vekami.
  • Kim videz: Eden najbolj priljubljenih in zaželenih stilov podaljševanja trepalnic. Kot lahko vidite na fotografiji, je poleg standardnega volumna trepalnic vsak naslednji segment poudarjen z daljšimi trepalnicami, kar ustvarja spektakularne žarke. To je še en univerzalni učinek, vendar je najboljši za oči v obliki mandljev in okrogle oči.


Napišite komentar. Objavljeno bo takoj, ko ga odobri moderator.