Nujni pripomoček za stiliste trepalnic – pinceta za podaljševanje trepalnic

Nujni pripomoček za stiliste trepalnic – pinceta za podaljševanje trepalnic

Stilisti trepalnic znajo izdelati osupljivi videz trepalnic, ki je obstojen več tednov dolgo in nam tako prihranijo čas, ki bi ga porabili med jutranjo rutino ličenja. Toda za dobro učinkovitost svojega dela potrebujejo izvrstno pinceto za trepalnice. Izvedeli boste, zakaj je ta pripomoček za podaljševanje trepalnic tako pomemben.

Kakšna je razlika med pinceto za podaljševanje trepalnic in navadno pinceto?

Če tega pripomočka ne poznate dobro, je na prvi pogled razlika zgolj v izgledu pincete. Navadna pinceta, ki jo imate verjetno v vaši kozmetični torbici, je majhna. Vrha njenih konic se morata pravilno stikati, saj le tako lahko natančno zgrabite majhne predmete, kot so to neželene dlačice obrvi, ki rastejo na neprimernih mestih.

Kako pa je to pri pinceti za podaljševanje trepalnic? Tovrstni pripomočki, ki jih imamo trenutno na trgu, so res profesionalni. Materiali, iz katerih so ti pripomočki izdelani, so najvišje kakovosti, saj istočasno poskrbijo za udobje tako stilistke trepalnic kot njene stranke. Zagotavljajo natančen oprijem posameznih umetnih trepalnic, namakanje v lepilo in nanašanje na naravne trepalnice. Pinceta za podaljševanje trepalnic je ultra lahka in zelo fleksibilna, zaradi česar je – neverjetno priročna. Zakaj je to tako pomembno?

Pinceta za podaljševanje trepalnic – podaljšek roke profesionalnega stilista

Že od leta 2005, od prvih začetkov podaljševanja trepalnic (predvsem po klasični metodi), je priljubljenost tega lepotnega procesa vztrajno rasla. Vendar takrat ni bilo toliko strank, ki bi si to želele preizkusiti. Stilisti so uporabljali norveško jekleno pinceto, ki je bila v tistih časih res idealen pripomoček, čeprav je bila precej težka. Z večanjem dostopnosti lepotnega tretmaja in njegovega ugleda so kozmetični saloni pridobivali vedno več strank, stilisti trepalnic pa so počasi začeli čutiti obremenitev v zapestju, ki jo nenehno delo s takšnimi pincetami povzroča.

Zato v današnjem času stilisti uporabljajo lahke in natančne pripomočke, ki med dolgimi urami ustvarjanja različnih stilov trepalnic ne obremenjujejo njihovih zapestij ali prstov. Konice pincet za podaljševanje trepalnic so raznolike, zato lahko vsaka stilistka trepalnic preizkusi več različic in si izbere pripomoček, s katerimi bo njeno delo postalo učinkovito in udobno.

ZANIMIVO DEJSTVO: Tako kot vaše roke, se tudi pinceta za trepalnice navadi na pritisk vaših prstov. Zato se vam bo ob nakupu nove pincete za podaljševanje trepalnic, čeprav je čisto iste znamke in ima popolnoma enake lastnosti, sprva zdelo, da v roki držite popolnoma drugačno vrsto pincete. Ta posebni pripomoček se prilagodi vašim rokam in vašemu načinu dela.

Pinceta za podaljševanje trepalnic – katere vrste obstajajo?

Proces podaljševanja trepalnic ne zahteva le spretnosti in potrpežljivosti, temveč tudi prave pripomočke. Pinceta za trepalnice je ključna sestavina tega procesa, zato mora imeti vsaka stilistka trepalnic kar veliko in raznoliko zalogo le-teh. Poznamo dve glavni vrsti pincet:

  • ravne pincete – njihova glavna naloga je ločevanje trepalnic. Dolga in ozka konica te pincete zdrsne med trepalnice, kar omogoča enostavno ločevanje na eno samo trepalnico. To korak procesa nujno potrebujemo, saj na eno samo trepalnico prilepimo umetno trepalnico ali skupek umetnih trepalnic,
  • ukrivljene pincete – njihova vloga je nekoliko drugačna, saj z njimi poberemo trepalnice s pladnja ter jih nalepimo na naravne trepalnice, njihova glavna prednost pa je – olajšanje oblikovanja pahljačastih čopkov trepalnic.

NASVET: Ukrivljene pincete se ne razlikujejo le po obliki konic, temveč tudi po zasnovi celotnega oprijema. Stanjšane so na področju, ki je namenjeno za prijam in stiskanje med uporabo. Kadar želimo pinceto maksimalno zapreti, ravno na tem mestu s palcem najmočneje pritisnemo. Vendar morate biti previdni in silo, ki jo uporabljate, prilagoditi vašemu tipu pincete. Če je pritisk premočan, se bo prožna pinceta začela zvijati in trepalnic ne bo več dobro oprijela.

Na kaj moramo biti pozorni pri izbiri pincete za podaljševanje trepalnic?

Izbira pincete za podaljševanje trepalnic je odvisna od stilistkinih želja in tehnike, ki jo je razvila skozi leta izkušenj. Posamezna oblika konice pincete (kopito, oblika L ali kot 40°) ni namenjena točno določeni tehniki podaljševanja trepalnic. Namen različnih vrst konic pincet je ta, da si lahko vsaka stilistka najde tisti pravi pripomoček za svoj način dela.

Na kaj morate biti pozorni pri izbiri pincete:

  • Material za izdelavo pincete za trepalnice. Nerjaveče ali kirurško jeklo je najboljša izbira, saj je pinceta bolj trpežna, odporna na poškodbe in vam bo služila dlje časa. Tudi čiščenje je veliko lažje.
  • Ergonomska oblika pincete za trepalnice. Preden se odločite za nakup pincete določene oblike, preizkusite ali vam njena oblika ustreza. To je bistvo kako do lepo oblikovanih trepalnic, saj vam pravilno oblikovani pripomočki olajšajo delo in ne obremenjujejo zapestja.
  • Sila stiskanja pincete za trepalnice. To je zelo pomembna lastnost, zato je priporočljivo izbrati pinceto, ki ne potrebuje močne sile za stiskanje. Naj vas na tem mestu spomnimo, da oblikovanje trepalnic pomeni veliko ur dela in pri tem naj rok ne bi preveč obremenjevali.
  • Oblika pincete. Odločite se za minimalizem in izberite preprosto srebrno pinceto brez kakršnih koli barvnih okraskov na držalu pincete. Ti se bodo med čiščenjem pripomočka odkrušili in pinceta ne bo več videti estetsko. Prav tako se izogibajte pocinkanim pincetam (zlate barve) ali tistim iz »mavričnega« jekla. Čiščenje pincete v ultrazvočnem čistilcu ali z močnimi kemikalijami bo povzročilo grdo razbarvanje.
  • Biti mora ročno izdelana. Ko kupujete pinceto, ki jo želite uporabljati za zelo natančno delo, se prepričajte, da je pravilno oblikovana in kakovostna. Samo ročno izdelane pincete so strokovno pregledane in pravilno testirane.

Pinceta za podaljševanje trepalnic – kakšna je razlika med pinceto za trepalnice z eno-stopenjskim stikanjem in pinceto z dvo-stopenjskim stikanjem?

Pincete za trepalnice delimo na eno-stopenjske in dvo-stopenjske. Pinceta se zapre na mestu spajanja. To je edina tehnična lastnost pincete, ki pincete deli gleda na način uporabe.

  • Pinceta z eno-stopenjskim stikanjem – ko je zaprta, se konici pincete stikata po celotni dolžini.
  • Pinceta z dvo-stopenjskim stikanjem – ko je zaprta, se konici pincete le delno stikata, šele s povečanjem pritiska (nadaljnje stiskanje pincete) se konici stikata po celotni dolžini.

Kaj to pomeni v praksi? Pinceta z eno-stopenjskim stikanjem zagotavlja natančen oprijem in nanašanje trepalnic. Uporablja se lahko pri oblikovanju pahljačastih čopkov trepalnic z metodo »rolling on a strip« ali s prepletanjem. Pinceta z dvo-stopenjskim stikanjem olajša oblikovanje pahljačastih čopkov trepalnic po metodi »shimmy«, ki je najbolj priljubljen in najhitrejši način ustvarjanja pahljačastih čopkov trepalnic. Kako te različne metode delujejo?

Metode izdelave pahljačastih čopkov trepalnice

Obstaja 5 načinov oblikovanja pahljačastih čopkov trepalnic, in sicer:

  • »Shimmy« metoda – uporabimo pinceto z dvo-stopenjskim stikanjem, na lepilnem traku primemo toliko trepalnic, kot jih potrebujemo. Pinceto nežno stisnemo (trepalnice se nahajajo v prostoru med konicama, ki se ne stika) in z rahlimi gibi pinceto sukamo od ene strani do druge, dokler se trepalnice ne razprejo in oblikujejo pahljačo. Nato pinceto maksimalno stisnemo, pahljačo odlepimo s traku in nanesemo na oko.
  • Metoda nagibanja in pobiranja – pri tej metodi, ki je zasnovana za 2D trepalnice, s pinceto z roba lepilnega traku trepalnic primemo in povlečemo dve trepalnici. Seveda mora biti ta gib nežen, da se občutljive trepalnice ne poškodujejo.
  • »Rolling on the strip« metoda z lepilnega traku povlecite potrebno količino trepalnic vendar le do polovice dolžine, da s traku niso odstranjene v celoti. Nato s konico pincete trepalnice nežno drgnite, dokler se le te ne oblikujejo v pravo pahljačo. Nato pinceto popolnoma stisnite in odlepite pahljačasti čopek trepalnic ter jih nanesite na naravne trepalnice.
  • Metoda prepletanja – primite željeno število trepalnic na lepilnem traku in jih še na traku prepletite. Na ta način lažje ustvarite pahljačaste čopke trepalnic. S konico pincete odstranite pahljačasti čopek trepalnic, nato pa oblikovano pahljačo nanesite na naravne trepalnice.
  • Metoda s prsti – s pinceto odlepite potrebno količino trepalnic s traku in s konicami prstov oblikujte pahljačasti čopek trepalnic.

Oblikovanje pahljačastih čopkov trepalnic je umetnost, ki zahteva natančnost in veliko prakse. Z različnimi tehnikami lahko dosežemo različne učinke, od naravnega videza trepalnic do številnih izrazitih stilov trepalnic. Vsaka tehnika zahteva spretnost, izbira prave metode pa je odvisna od željenega končnega videza, vrste uporabljenih umetnih trepalnic in osebne preference stilistke trepalnic kot tudi njene stranke.



Napišite komentar. Objavljeno bo takoj, ko ga odobri moderator.