Vodič: kako profesionalno nanesti maskaro, da boste lahko cel dan zadovoljni z obstojnim ličenjem!

Vodič: kako profesionalno nanesti maskaro, da boste lahko cel dan zadovoljni z obstojnim ličenjem!

Večina se nas ne zaveda, da lahko pravilen nanos maskare popolnoma spremeni naš videz in estetiko ličenja. Ne glede na to, ali ste ljubiteljica nežno poudarjenih trepalnic ali pa ste raje močno in vpadljivo naličeni, morate vedeti, kako pravilno nanesti maskaro.

Zakaj je spretno nanašanje maskare tako pomembno?

Pravilno naličene trepalnice so ključ do lepo poudarjenih oči. Z uspešnim in estetskim ličenjem so oči videti večje in bolj poudarjene. Vse si želimo imeti dolge in goste trepalnice, zato nam proizvajalci maskar skušajo ustreči z izdelovanjem inovativnih maskar za bolj goste, podaljšane ali privihane trepalnice, včasih celo 3 v 1. Toda če maskare ne nanesete pravilno, vam tudi najdražja in najboljša maskara ne more pomagati.

Če nanesete preveč izdelka, bodo trepalnice zlepljene in premrežene, na njih bodo grudice, ki bodo odpadale s trepalnic, na vekah boste imeli razmazane črne madeže – to so samo nekatere najbolj pogoste posledice nepravilnega nanosa maskare, ki lahko popolnoma poruši estetiko ličil. Celo nasprotno, ustvari lahko groteskni učinek, ki nima prav nič skupnega z elegantnim ličenjem. Če se želite izogniti tem nezgodam in sanjate o estetsko prijetnem in dolgo obstojnem ličenju oči, si oglejte naše nasvete o ličenju, kako pravilno nanesti maskaro.

Kako nanesti maskaro – priprava je na prvem mestu!

To je verjetno najbolj pomemben korak, da ohranite maskaro na vaših trepalnicah estetsko. Maskara se prav gotovo ne bo oprijela trepalnic, ki so obložene z nečistočami negovalnih izdelkov, ličil, prahu ali odmrle kože. To je najbolj pomembno, da ustvarite dolgo obstojno in estetsko ličenje, hkrati pa je to tudi največkrat zapostavljena aktivnost. Trepalnice lahko razmastite na zelo preprost način. Vse, kar morate storiti, je, da jih ustrezno negujete in jih na primer umijete z malo pene iz gela za obraz ali vsaj dobro sperete z vodo. Uporabite lahko tudi poseben šampon za trepalnice in obrvi. Ti nežni izdelki odlično izperejo umazanijo, kožno maščobo in ostanke ličil.

Tako pripravljene trepalnice bodo z veseljem sprejele nanos maskare in obstojnost je zagotovljena. Prožne in navlažene trepalnice vas varujejo pred razpadanjem maskare!

Kako nanesti maskaro – je pripomoček za vihanje trepalnic obvezna oprema?

Ni nujno! Čeprav je za najboljše rezultate ličenja zelo pomemben. Pravilno uporabljen pripomoček za vihanje trepalnic lahko zagotovo:

  • dvigne trepalnice,
  • jim močno priviha,
  • vaše trepalnice so videti daljše.

Kako uporabljati pripomoček za vihanje trepalnic? Uporaba je kar preprosta in intuitivna. Sledite tem preprostim korakom, vendar ne pozabite, da morate pripomoček za vihanje trepalnic VEDNO uporabljati pred nanosom maskare! Če ga uporabite po nanosu maskare, lahko trepalnice zlomite!

  1. Odprti pripomoček za vihanje trepalnic približajte očesu in se prepričajte, da se vse trepalnice nahajajo med zgornjo in spodnjo konico.
  2. Ko je spodnja konica poravnana z linijo trepalnic, jo zmerno stisnite. Ne pozabite ohraniti razdalje od linije trepalnic in trepalnice ne vlecite, saj si lahko na ta način trepalnice izpulite.
  3. Počakajte 10-20 sekund. Dlje kot boste imeli trepalnice v pripomočku, bolj spektakularen bo učinek.
  4. Odprite pripomoček za vihanje trepalnic in ga pomaknite proti konicam trepalnic, nato ga ponovno zaprite in držite 5-10 sekund – to bo dodatno povečalo privihanost.
  5. Končali ste! Če želite učinek še povečati, lahko postopek ponovite. Ne pozabite pa maskare nanesti takoj po uporabi pripomočka za vihanje trepalnic. To bo dobro utrdilo ukrivljenost trepalnic.

NASVET: Če želite povečati učinek privihanih trepalnic, lahko pripomoček za vihanje rahlo segrejete, na primer s sušilcem za lase. Trepalnice so navsezadnje lasje in jih je najbolje oblikovati s toploto.

Kako nanesti maskaro – pa začnimo!

To je bistveno. Vaše trepalnice ste že temeljito očistili in jih privihali s pripomočkom za vihanje trepalnic. Sedaj je skrajni čas, da odgovorimo na vprašanje – kako nanesti maskaro? Velika večina žensk krtačko maskare preprosto potegne skozi trepalnice, največkrat začne celo šele pri sredini in to je to. Je s tem načinom kaj narobe? Ne – če želite trepalnice samo prefinjeno poudariti, je to vaša individualna izbira. Vendar na ta način linija vaših trepalnic ne bo videti bolj krepka in trepalnice ne bodo videti bolj dolge in debele. Če je to tisto, kar želite spremeniti, morate biti pozorni na več pomembnih dejavnikov.

IZBIRA PRAVE MASKARE ZA VAŠE TREPALNICE

Pomembno je, da ste pozorni na potrebe vaših trepalnic in na to, kaj pravzaprav želite z njimi doseči. Če jih želite podaljšati, izberite maskaro za podaljševanje, najbolje takšno, ki trepalnice tudi priviha. So vaše trepalnice tanke in svetle? Najboljša rešitev bo maskara za povečanje volumna. Si želite bolj dolge trepalnice, volumen in kodre? Izberite maskaro 3 v 1.

IZBRANO IMAM PRAVO MASKARO, KAJ NAJ NAREDIM SEDAJ?

Čas je za ličenje. Kako nanesti maskaro? Ne pozabite s krtačke očistiti odvečnega izdelka, potem ko jo izvlečete iz stekleničke. Lahko jo preprosto obrišete z robčkom. Najpomembneje je, da maskaro začnete nanašati pri koreninah trepalnic. To je ključnega pomena za to, da bo linija trepalnic videti močnejša, in navsezadnje si to vsi želimo, kajne? Krtačko premikajte navzgor vzdolž trepalnic zraven poskusite narediti cikcakaste gibe. Tako boste izdelek odlično porazdelili po trepalnicah, trepalnice pa bodo bolje ločene, saj tako lahko ščetine dosežejo prostore med trepalnicami. Ko se maskara malo posuši (približno 30 sekund), lahko nanesete še en sloj, da izboljšate rezultat.

NASVET: Če želite doseči videz mačjih oči, nanesite prvo plast maskare samo na trepalnice od sredine očesa do zunanjega roba očesa. Šele naslednjo plast maskare nanesite na celotne trepalnice.

ALI NAJ MASKARO NANESEM TUDI NA SPODNJE TREPALNICE?

Odvisno od vašega osebnega mnenja. Nekateri pravijo, da je to nujno, saj se drugače na vekah ustvari kontrast. V tem je veliko resnice, še posebej, če imate radi močno maskaro. Zato poskrbite za ravnotežje. Če na trepalnice nanesete le en fin sloj in vam učinek ni všeč, vam tega naslednjič ni treba storiti. Upoštevajte tudi, da če so vaši lasje svetli (blond, rjavi), lahko pretirano namazane trepalnice ustvarijo slab kontrast z vašimi osebnim barvnim tipom.

KAKO NANASETI MASKARO NA SPODNJE TREPALNICE?

Obstajata dve tehniki. Spodnje trepalnice namažete tako, da krtačko držite navpično. S konico krtačke se dotaknite trepalnic in pazite, da so trepalnice ločene. Ta metoda dobro deluje, če so spodnje trepalnice kratke. Lastnice daljših spodnjih trepalnic lahko krtačko uporabljate na standarden način, tako da jo držite vodoravno in sukate z ene strani na drugo. Prilagodite način vašim potrebam in zagotovite svoje udobje!

Kako nanesti maskaro – ali je mogoče videz maskare še okrepiti?

No, ja. Poleg enostavnega dodajanja več slojev maskare ali uporabe pripomočka za vihanje trepalnic lahko investirate v podlago za maskaro. Če ste že kdaj slišali izraz prozorna maskara, je to to. Tovrstni izdelek je zasnovan tako, da poveča obstojnost ličil, zgosti in podaljša trepalnice, jih priviha ter neguje.

Ta izdelek nanesemo na trepalnice neposredno pred nanosom maskare. Podlaga za maskaro natančno loči trepalnice in jih enakomerno prekrije ter poveča njihov volumen in dolžino. Na trepalnicah naredi osnovno prevleko in tako omogoča, da jih potem maskara enakomerno prekrije, zaradi elastičnih lastnosti podlage se maskara bolje oprime – maskara se vam ne bo krušila ali razmazala pod očmi.

Prozorna maskara vsebuje negovalne in vlažilne sestavine, kot so rastlinski izvlečki in pantenol. Trepalnice postanejo bolj gladke, dobijo sijaj, v njih se poveča sinteza beljakovin in bistveno se okrepijo.

Kako nanesti maskaro – skrb za vašo maskaro

Ne glede na to, kako zelo se trudite, da bi si maskaro perfektno nanesli – če s samim izdelkom nepravilno ravnate, tehnika nanosa ne bo veliko pomagala. Za vašo kozmetiko se splača lepo skrbeti in ji s pravilno uporabo poskušati podaljšati življenjsko dobo. Z maskaro je popolnoma enako. Poleg tega, da jo shranjujete na dokaj stabilni temperaturi, nikoli direktno izpostavljeno sončni svetlobi, se lahko tudi potrudite, da v stekleničko ne pride zrak. Krtačko vstavljajte v stekleničko in izvlecite ven pod rahlim kotom, da pride čim manj zraka in da se maskara ne izsuši prehitro. Nikoli agresivno ne potiskajte (»pumpajte«) krtačke v stekleničko, da bi zajeli več izdelka! Krtačko samo nežno zasukajte pod kotom, da zajamete več maskare. Ne pozabite, na ta način lahko prihranite denar, saj vam ne bo treba že po enem mesecu kupiti drugo maskaro.



Napišite komentar. Objavljeno bo takoj, ko ga odobri moderator.