Dvig trepalnic in laminacija. Vse, kar morate vedeti o tem

Dvig trepalnic in laminacija. Vse, kar morate vedeti o tem

Zagotovo ste že slišali za dvig trepalnic ali laminacijo trepalnic. Je vsekakor najboljši način za izboljšanje videza in stanja trepalnic. Trepalnice ostanejo na mestu in izgledajo bolj voluminozno, kar očitno oči neverjetno poudari. Nadaljujte z branjem za več podrobnosti!

Kaj je dvig trepalnic in kakšni so njegovi učinki?

Tretma je namenjen krepitvi dlačic trepalnic tako, da jih napolni s keratinom, beljakovino, ki je gradnik vseh las in dlačic. Pri dvigu trepalnic in laminaciji se uporablja posebne raztopine, ki spremenijo strukturo dlačic. Razpustijo disulfidne vezi, tako trepalnice postanejo lažje obvladljive in lažje vpijejo hranila, nato pa obnovijo vezi in zaprejo povrhnjico las.

Kakšna je razlika med dvigom trepalnic in laminacijo trepalnic?

Vedeti je treba, da je vsak postopek laminacije hkrati tudi dvig trepalnic, vendar ni vsak dvig trepalnic tudi laminacija trepalnic. Teh dveh izrazov ne moremo uporabljati zamenljivo.

  • Dvig trepalnic trepalnice oblikuje v željeno obliko. Sestavine, ki se uporabljajo za postopek dviga trepalnic, so namenjene pripravi dlačic na boljšo obvladljivost. Zahvaljujoč temu lahko s pomočjo posebnih silikonskih valjčkov in lepila za trepalnice pridvignemo trepalnice, jih obdržimo na mestu in ustvarimo željeno ukrivljenost.
  • Laminacijo trepalnic lahko imenujemo tudi keratinski dvig trepalnic in je običajno zadnja faza celotnega tretmaja, katerega namen je navlažiti trepalnice, ki so bile nedavno prekrite s kemičnimi raztopinami. Vrzeli v trepalnicah se zapolnijo s keratinom, trepalnice pa postanejo elastične, močne in dodatno zaščitene.

Učinek po dvigu trepalnic in laminaciji

Največja prednost dviga trepalnic in laminacije je, da so trepalnice videti naravne, ne pretirano poudarjene. So popolnoma ločene, sijoče in bolj debele, kar jim daje bolj zdrav videz. To je razlog, zakaj večina žensk opusti maskaro in pripomoček za vihanje trepalnic. Seveda jih po dvigu trepalnic lahko uporabite – to je popolnoma odvisno od vas.

Rezultat po dvigu trepalnic:

  • učinek trajno dvignjenih trepalnic
  • privihane trepalnice in daljše trepalnice
  • bolj globoka barva trepalnic (če uporabljate tudi barvo za trepalnice)

Rezultati po laminaciji trepalnic:

  • globinsko nahranjene, močne trepalnice
  • bolj goste trepalnice
  • večja elastičnost in sijaj trepalnic
  • naravni, dolgotrajni rezultati

Dvig trepalnic in laminacija. Kaj postopek vsebuje?

Spodaj predstavljamo postopek dviga trepalnic in laminacije, ki vedno vsebuje iste korake, ne glede na to, ali ga opravite v salonu ali sami z uporabo kompleta za dvig trepalnic doma. Tretma traja približno uro in pol.

1. KORAK:. PRIPRAVITE VAŠE TREPALNICE

Trepalnice globinsko očistite ostankov ličil, prahu in maščobe. Uporabite posebej izdelan [šampon za trepalnice in obrvi].

2. KORAK:. PRIČVRSTITE SPODNJE VEKE IN SPODNJE TREPALNICE

Uporabite lahko posebne hidrogelne obliže. Preprosto jih položite na spodnjo veko in ločite zgornje in spodnje trepalnice. Zmanjšali boste tveganje, da bi se zgornje in spodnje trepalnice zlepile.

3. KORAK:. IZBERITE NAJBOLJŠE SILIKONSKE VALJČKE

Vzemite silikonske valjčke za dvig trepalnic in laminacijo. Izberite najbolj primerno velikost za vaše oko in valjček položite po celotni zgornji veki. Če se bojite, da se bo valjček premaknil, ga lahko pritrdite z lepilom za dvig trepalnic.

4. KORAK:. PRIPRAVITE TREPALNICE NA TRETMA

Z istim lepilom in posebnim glavnikom za dvig trepalnic pritrdite zgornje trepalnice na valjček. Poskusite natančno ločiti trepalnice.

5. KORAK:. ODPRITE LUSKICE POVRHNJICE DLAČIC

Uporabite aktivacijsko raztopino za dvig trepalnic in laminacijo. Namenjena je sproščanju lasne strukture, zaradi česar je trepalnice lažje oblikovati in urejati. Izdelek s čistim aplikatorjem nanesite na trepalnice, približno en milimeter od linije trepalnic. Dlačice prejmejo keratinsko injekcijo in vpijejo vsa potrebna hranila. Po približno 7-10 minutah odstranite izdelek z bombažno blazinico ali drugim čistim aplikatorjem.

6. KORAK:. TRAJNO FIKSIRAJTE DVIG TREPALNIC

Uporabite nevtralizacijsko raztopino za dvig trepalnic in laminacijo. Izdelek je namenjen nevtralizaciji aktivacijske raztopine in zapiranju lusk povrhnjice dlačic. Raztopino s čistim aplikatorjem nanesite približno en milimeter stran od linije trepalnic in pustite delovati 7 do 10 minut. Na koncu odstranite izdelek s čisto bombažno blazinico ali drugim čistim aplikatorjem.

7. KORAK:. UPORABITE BARVO ZA TREPALNICE (NEOBVEZNO)

Če želite trepalnice potemniti med postopkom dviga trepalnic, barvo uporabite na tem mestu. Barvo pustite na trepalnicah, kot je navedel proizvajalec izdelka (točen čas preverite na embalaži).

8. KORAK:. ČAS ZA REGENERACIJO

Keratinski balzam za dvig trepalnic in laminacijo bo izboljšal rezultate tretmaja. Takšen serum trepalnice zgladi, jim da naravni sijaj, elastičnost in boljšo odpornost. Nanesite ga približno en milimeter stran od linije trepalnic in pustite delovati 7 do 10 minut. Nato ga sperite z mokro bombažno blazinico.

9. KORAK:. PREVIDNO ODSTRANITE SILIKONSKI VALJČEK

Pri snemanju silikonskega valjčka lahko uporabite mokro vatirano palčko. Nežno in previdno jo potisnite pod valjček. Lepilo za dvig trepalnic je vodotopno, tako da se bo valjček zlahka odstranil z veke in trepalnic. Za zaključek uporabite krtačko za enkratno uporabo, da trepalnice razčešete.

Na kaj morate pomisliti po dvigu trepalnic in laminaciji?

Ključnega pomena je, da ste previdni do 24 ur po procesu dviga trepalnic. Trepalnic ne močite in se jih ne dotikajte. Ne uporabljajte ličil in preskočite predel trepalnic, ko nanašate izdelke za nego kože, kot so vlažilne kreme in olja za obraz. Po 24 urah lahko spet začnete negovati trepalnice. Uporaba kakovostnih olj za vlaženje trepalnic je najboljša izbira, saj trepalnice po dvigu in laminaciji zelo dobro vpijejo vse vrste hranil in vitaminov.

Dvig trepalnic in laminacija. Kako dolgo traja in kdaj tretma ponoviti?

Tako kot lasje na glavi imajo tudi trepalnice naravni življenjski cikel in dlačice trepalnic po določenem času izpadejo. Z drugimi besedami, učinek po dvigu trepalnic je odvisen od tega naravnega cikla. Glede na povprečno življenjsko dobo trepalnic so rezultati tretmaja obstojni približno 5 tednov, vendar to ni pravilo. V nekaterih primerih je dvig trepalnic in laminacija obstojna tudi 7 tednov.

Optimalni čas, po katerem je treba dvig trepalnic ponoviti, je od 5 do 7 tednov. Zelo verjetno je, da so takrat nove trepalnice že nadomestile stare, ki so bile laminirane.

Kontraindikacije za dvig trepalnic in laminacijo:

  • alergija očesa
  • luščenje kože v predelu oči
  • konjunktivitis in druge okužbe
  • preobčutljivost oči
  • siva mrena in glavkom
  • ječmen, vnetje roženice (keratitis)
  • kemoterapija

Dvig trepalnic in laminacija – mnenja

Našli boste mnenja za komplete za dvig trepalnic in slišali mnenja o tretmajih od svojih prijateljev ali pa jih prebrali na internetu. Precej jasni so: ženske, ki so se lotile dvigovanja trepalnic, so zadovoljne z rezultati in jim je všeč njihova neverjetna ukrivljenost in volumen. Cenijo tudi dolgotrajne učinke in večina jih tretma ponovi.

Dvig trepalnic doma. Se splača?

Na splošno je proces samostojnega dviga trepalnic doma enak, z enakimi koraki in izdelki kot tretma, ki ga prejmete v kozmetičnem salonu. Samo poseben komplet morate imeti komplet za samostojen trepalnic dvig in laminacijo, enega boste našli v naši Nanolash trgovini. Komplet vsebuje jasna, enostavna navodila in vse potrebne dodatke. Uporabite lahko zgornji vodnik in uživate v brezhibnih trepalnicah, kot bi bile tretirane v salonu!



Napišite komentar. Objavljeno bo takoj, ko ga odobri moderator.