Nega naravnih trepalnic. Naučite se pravilne nege vaših trepalnic

Nega naravnih trepalnic. Naučite se pravilne nege vaših trepalnic

Vsi si želimo biti zdravi in hkrati dobro izgledati. Posledično se je v zadnjih letih zavedanje o negi kože in las zelo povečalo. To velja tudi za obrvi in ​​trepalnice, predvsem ker trepalnice igrajo pomembno vlogo tudi pri našem zdravju. Ne samo, da nudijo čudovito obrobo za oči, temveč jih tudi ščitijo. Preberite si, kako učinkovito negovati vaše trepalnice!

Nega trepalnic – zakaj je potrebno skrbeti za trepalnice?

Te drobne dlačice, ki obdajajo naše oči, imajo svoj naravni življenjski cikel in njihovo izpadanje je popolnoma naravno. Zato ni razloga, da bi vas skrbelo, če boste na licu našli kako trepalnico. V povprečju vsak dan izgubimo 2-3 trepalnice na enem očesu. Na istem mestu pa takoj začnejo rasti nove.

Vloga trepalnic za oči

Trepalnice poskrbijo, da so oči dovolj navlažene, hkrati pa zmanjšajo pretok zraka, ki oči izpostavlja preveliki izsušenosti ali stiku z zunanjimi dejavniki, kot sta prah ali znoj. Filtrirajo sončno svetlobo, ščitijo oči pred nevarnim sevanjem in z delovanjem, ki je podobno mačjim brkom, signalizirajo bližajočo se nevarnost. Ko se nekaj približa vašemu očesu in se dotakne vaših trepalnic, se sproži refleks zapiranja vek. Zato je zelo pomembno, da veste, kako skrbeti za  trepalnice, da bodo vedno v dobri formi.

Nega trepalnic – kako negovati trepalnice?

Za nego in krepitev naravnih trepalnic obstaja več preprostih načinov. To so preprosti triki, ki jih lahko vsak vključi v svojo dnevno rutinsko nego. Vaše trepalnice vam bodo vrnile uslugo in ustvarile čudovito pahljačo nad očesom. Predstavljamo vam nekaj načinov za nego trepalnic.

Odstranjevanje ličil – bodite nežni do vaših oči

Bodite zelo pozorni in natančni na način čiščenja vaših vek. Z vašimi trepalnicami ne ravnajte kot s sovražnikom in bodite nežni z njimi. To vam bo v veliko pomoč, do boste vaše trepalnice ohranili v pravilnem stanju. Vse kar morate storiti je, da bombažno blazinico namočite v odstranjevalec ličil in jo nežno pritisnete na oko. Blazinico rahlo pritisnite ob trepalnice in počakajte nekaj sekund, nato pa jo nežno povlecite navzdol v smeri rasti trepalnic. Po potrebi ponovite. Oči si nikoli ne smete drgniti in vedno poskušajte zelo temeljito očistiti trepalnice. Če na njih ostane maskara, to lahko vodi do prekomerne suhosti ali okužbe oči.

Šampon za trepalnice in obrvi – dobro ali slabo?

Temeljito odstranjevanje ličil naj bi ličila dobro raztopilo in postala naj bi bolj pralna, zato si obraz po odstranitvi ličil vedno očistite z gelom za obraz. Žal pa z njim vedno ne boste mogli doseči vseh drobnih prostorčkov med trepalnicami. Poleg tega pa lahko nekateri odstranjevalci ličil dražijo oči. Zato so pred nedavnim prišli na trg šamponi za trepalnice in obrvi. Ta kozmetika je izdelana z nežno formulo, ki ima ustrezno pH vrednost. Šampon ne draži oči in dobro očisti trepalnice. S fino krtačko lahko šampon porazdelite po dlakah in dosežete vse prostore med trepalnicami in obrvmi.

Serum za trepalnice – ključ do lepih trepalnic

Serumi za trepalnice so že kar nekaj časa zelo priljubljeni, kar potrjujejo pozitivna mnenja uporabnikov in vidni rezultati. Vsekakor krepijo trepalnice, spodbujajo njihovo rast in imajo zaščitne lastnosti. Vendar je pomembno, da serum uporabljamo sistematično.

Za pozitivni učinek seruma so zaslužne sestavine, ki jih vsebuje njegova formula. Najpogosteje so to:

  • ricinusovo olje, ki poveča gostoto dlačic in tudi preprečuje njihovo lomljenje,
  • hialuronska kislina, odgovorna za maksimalno hidracijo dlačic,
  • keratin, ki je glavni gradnik vseh človeških dlak in las,
  • aloe vera, ki zmanjšuje draženje ter ima pomirjujoče, regenerativne in vlažilne lastnosti.

Tovrstni izdelki lahko izboljšajo stanje vaših obrvi in ​​jih znatno podaljšajo ali zgostijo. Oglejte si Nanolash serum za trepalnice in podarite vašim trepalnicam novo dimenzijo. 

Izberite pravi način za nego obraza

Serumi in kreme za oči so lahko alergeni in povzročajo zaprtje kožnih por. Tudi če so dermatološko in oftalmološko testirani, če so popolnoma veganski in izdelani samo iz naravnih sestavin, morda za vašo kožo ne bodo primerni. Za izbiro pravega izdelka za nego kože je pogosto potrebno preizkušanje in izločanje napačnih, vendar je to edini način, da najdete tisti pravi izdelek za občutljivo kožo okrog vaših oči. Vsi procesi v našem telesu so med seboj povezani, zato je tudi stanje kože zelo pomembno za lasne mešičke.

Kako skrbeti za trepalnice – domači pripravki

Verjetno ste se že kdaj spraševali, če mogoče obstajajo kakšni varni domači pripravki, ki vam bodo pomagali pri negi vaših trepalnic. Da, veliko jih je! Običajno traja dalj časa preden se pokažejo rezultat, vendar so lahko prav tako spektakularni.

Nega trepalnic - olja in olivno olje

Ricinusovo, arganovo in kokosovo olje imajo pozitivne lastnosti in dobro delujejo na zdravje človeškega telesa. Odlično se obnesejo tudi za nego las, obrvi in ​​trepalnic. Če jih nanesete na trepalnice, se le te občutno zgostijo in navlažijo, postanejo bolj mehke in sijoče. Olja dlačice ščitijo pred izgubo vlage in beljakovin ter okrepijo lasno steblo, ki postane bolj prožno. Olivno olje vsebuje vitamin E, ki trepalnice neguje in spodbuja njihovo rast. Vsebuje tudi polifenole, ki so antioksidanti.

Njihove regenerativne lastnosti vam bodo zelo koristile. Zelo majhno količino olja nanesite na čisto krtačko za maskaro in počešite skozi trepalnice. Najbolje je, da ga zaradi njegove mastne in goste formule nanesete zvečer. Rezultati bodo vidni že po nekaj tednih, vendar je pomembno, da terapijo redno ponavljate.

Nega trepalnic - aloe vera in zeleni čaj

Aloe vera je zelo poznana rastlina, njen sok ima vlažilne in antibakterijske lastnosti. Uporablja se lahko samostojno ali v mešanici z oljem za trepalnice. V kakršni koli obliki na dlačice deluje blagodejno.

Zeleni čaj, čeprav se morda sliši presenetljivo, tudi čudovito vpliva na naše lase in dlačice. Ima antioksidativne lastnosti in za oči ni nevaren, zato je uporaba na trepalnicah popolnoma varna. Zeleni čaj je pogosto uporabljen kot sestavina serumov za trepalnice, saj ima krepilne in stimulativne lastnosti.

Nega trepalnic – vitaminsko-mineralna prehranska dopolnila

To je normalna in široko dostopna metoda. Prehranska dopolnila, ki pomagajo zapolniti primanjkljaje v našem telesu, je enostavno kupiti v lekarnah in drogerijah. Najpogostejši krivci za slabo stanje las, dlačic, kože in nohtov je pomanjkanje vitaminov A in C, cinka, železa in biotina (vitamin B7) ter večkrat nenasičene maščobne omega-3 kisline. Preden pa posežete po prehranskih dopolnilih, se prepričajte ali res trpite pomanjkanje, saj je tudi presežek mineralov in vitaminov škodljiv.



Napišite komentar. Objavljeno bo takoj, ko ga odobri moderator.