Metode podaljševanja trepalnic – spoznajte najbolj priljubljene tehnike

Metode podaljševanja trepalnic – spoznajte najbolj priljubljene tehnike

Podaljševanje trepalnic je v zadnjih nekaj letih postalo ena najbolj iskanih storitev kozmetičnih salonov. Urniki večine stilistov trepalnic pokajo po šivih, kljub temu pa mnoge ženske še vedno oklevajo. Niso prepričane, da je podaljševanje trepalnic nekaj za njih. Stereotip o umetnih trepalnicah še vedno skrbi mnoge izmed nas, toda ali je pravilen? Danes boste izvedeli nekaj o profesionalnem podaljševanju trepalnic, pa tudi o metodah podaljševanja trepalnic, ki jih lahko naredite sami doma.

Podaljševanje trepalnic – lepe trepalnice za vsakogar

Umetne trepalnice že zdavnaj ne bi smele biti več povezane s pretiranim in dramatičnim učinkom. Sodobne metode podaljševanja trepalnic so raznolike in razvite tako, da ustrezajo vsakemu tipu oči in zadovoljijo vsako stranko. Njihova obstojnost in odličen izgled polnijo kozmetične salone. Poleg tega lahko izbirate tudi med celim lokom trepalnic, magnetnimi trepalnicami in hitom zadnjega časa – umetne trepalnice v čopkih za samostojno rabo. Torej, izbira je velika!

Metode podaljševanja trepalnic

Obstajajo tri glavne metode podaljševanja trepalnic - klasična, volumenska in hibridna. Razlika med temi tehnikami je v številu uporabljenih trepalnic in njihovi vrsti. S pomočjo vsake izmed njih lahko ustvarite različne čudovite videze.

Podaljševanje trepalnic - klasična metoda

Klasično metodo podaljševanja trepalnic pogosto imenujemo metoda podaljševanja trepalnic 1:1, saj vsebuje pritrditev ene umetne trepalnice na eno naravno trepalnico. Glavni rezultat te metode je zelo naraven učinek z maskaro skrbno namazanih trepalnic, ki so lepo privihane, daljše in bolj goste.

Podaljševanje trepalnic - volumenska metoda

Volumenska metoda je namenjena zelo opazni odebelitvi trepalnic. Razdeljena je na rahle volumne (2D, 3D) in velike volumne (4-8D). Podobno kot pri klasični metodi se umetne trepalnice prilepijo na naravne. V tem primeru se na eno naravno trepalnico prilepi več kot ena umetna trepalnica (2D - dve umetni trepalnici na eno pravo, 3D - tri trepalnice na eno itd.). Učinek volumske metode je precej bolj opazen kot pri metodi 1:1. Trepalnice, izbrane za to metodo, so običajno bolj svetle in bolj ozke pri korenu, tako da očesa ne obremenjujejo preveč in še vedno izgledajo naravno.

Podaljševanje trepalnic - hibridna metoda

Podaljševanje trepalnic po hibridni metodi zajema mešanje dolžine in debeline nanesenih umetnih trepalnic. Eno debelejšo umetno trepalnico prilepimo na eno naravno, nato pa na naslednjo naravno trepalnico prilepimo več tanjših. Tako se dobi prefinjen volumen, hkrati pa se ohrani čim bolj naraven videz.

Želite izvedeti več o najbolj priljubljenih stilih trepalnic? Oglejte si našo objavo.

Katere druge metode podaljševanja trepalnic poznamo?

Umetne trepalnice v čopkih za samostojno podaljševanje

Umetne trepalnice v čopkih za samostojno rabo so inovativna in instantna metoda podaljševanja trepalnic. Sintetične trepalnice so nameščene na kratke in prožne trakove. Za razliko od tipičnih trepalnic v celem loku se ti čopki trepalnic za samostojno rabo nanesejo pod naravne trepalnice. To je izjemno pomembna lastnost, saj je učinek zelo naraven in spoji čopkov trepalnic so nevidni. Tudi ločevanje na segmente je pri nanašanju trepalnic zelo priročno. Za nanašanje vaših umetnih trepalnic v čopkih boste potrebovali več pripomočkov. Kupite jih lahko ločeno ali v posebnih kompletih. To so:

  1. Lepilo (bonder) nadomešča tradicionalno lepilo za podaljševanje trepalnic. Nanaša se po celotni dolžini naravnih trepalnic ali od korena do polovice njihove dolžine (izbira je vaša), njena lepljiva formula pa omogoča, da čopek umetnih trepalnic pritrdite na prave trepalnice. To lepilo se med nanašanjem trepalnic ne posuši, zato vam ni treba hiteti in skrbeti, da trepalnice niso pravilno pritrjene.
  2. Nevtralizator (sealer) po nanosu čopkov umetnih trepalnic nevtralizira lepilo. Prav tako je zaslužen za bolj trpežen končni izgled. Nanese se ga na trepalnice, kjer je bilo predhodno naneseno lepilo.
  3. Ergonomski aplikator olajša spajanje umetnih trepalnic z naravnimi. Ima posebno oblikovano konico, ki olajša nanos in poskrbi, da lepilo še bolje pritrdi umetne trepalnice.
  4. Odstranjevalec (remover) je izdelek, ki vam omogoča udobno in hitro odstranjevanje čopkov umetnih trepalnic.

Umetne trepalnice za samostojno rabo so dobra izbira za vse, ki si želijo bolj trajne podaljške trepalnic kot to ponujajo celotni loki trepalnic ali magnetne trepalnice. Trepalnice v čopkih so obstojne približno 5 dni, ob pravilni negi in previdnosti pa je lahko življenjska doba nanosa še daljša. Izdelki za lepljenje čopkov trepalnic ne pridejo v stik z občutljivo kožo vek.

Celotni lok trepalnic

Celotni lok trepalnic je najstarejša metoda podaljševanja trepalnic. Umetne trepalnice so nameščene na dolg trak, ki se prilepi neposredno na veko nad linijo naravnih trepalnic. To zahteva posebno lepilo za umetne trepalnice, ki se ga nanese po celotni dolžini traku. Trepalnice nežno pritisnemo na veko in nato počakamo, da se lepilo posuši. Trak loka trepalnic lahko seveda odrežete in skrajšate tako, da se prilega vašemu očesu. Zvečer trepalnice preprosto odlepite z veke.

To je priljubljena metoda, vendar ima manjše pomanjkljivosti. Lepilo, ki se uporablja za nanos trepalnic, je nagnjeno k oksidaciji, zato lahko čez dan postane vidno in ni videti preveč estetsko. Trak se čez dan na kotičkih oči pogosto odlepi, kar lahko razdraži veko, saj so trakovi pogosto precej trdi. Je pa to tudi kratkotrajna metoda podaljševanja trepalnic, saj zdrži le en dan.

Magnetne trepalnice

Celotni lok trepalnic in magnetne trepalnice sta si zelo podobni metodi podaljševanja trepalnic. Razlikujeta se le pa načinu aplikacije. Za razliko od običajnih trepalnic v celem loku ali trepalnic v čopkih, pri magnetnih trepalnicah ne uporabljamo lepila, ampak posebno pero za oči, ki v svoji formuli vsebuje delce železa. Na trakovih so majhni magneti, ki jih formula črtala privlači.

Ta način podaljševanja trepalnic je dober in priljubljen pri mnogih, vendar ima tudi nekaj slabosti. Uporabnice se pogosto pritožujejo nad neprijetnim vonjem peresa za oči, ki je opazno celo ves dan. Poceni magnetne trepalnice so opremljene z velikimi magneti, ki so lahko včasih zelo vidni. Poleg tega je nanašanje magnetnih trepalnic odvisno od črtala in se ne prilega vedno obliki očesa, zato to ni metoda za vsakogar. Črta mora biti tudi precej debela in niso vsi ljubitelji tako močnega ličenja.

Metode podaljševanja trepalnic – kaj morate še vedeti o umetnih trepalnicah?

Podaljševanje trepalnic – kako dolgo je obstojno?

Povprečna življenjska doba podaljšanih trepalnic je približno 1,5 meseca. Naravna trepalnica ima svoj življenjski cikel in traja približno 3 mesece. V povprečju izgubimo 2-3 trepalnice na dan, zato boste potrebovali ponovni tretma po 3-4 tednih. V primeru umetnih trepalnic v čopkih za samostojno rabo je življenjska doba približno 5 dni, lahko pa tudi dlje, odvisno od naknadne nege. Trepalnice v celem loku in magnetne trepalnice so enodnevne variante.

Kako dolgo traja postopek podaljševanja trepalnic?

Čas nanosa je odvisen od načina podaljševanja trepalnic, spretnosti vaše stilistke trepalnic in sodelovanja stranke. Postopek za trepalnice 1:1 traja največ 2 uri. Podaljševanje trepalnic po volumski metodi traja od 1,5 do 3 ure. Podaljševanje trepalnic s celim lokom, magnetnimi trepalnicami ali umetnimi trepalnicami v čopkih za samostojno rabo je hitro in traja samo 10 minut, še posebej, če ste vešči.

Ne pozabite, da je uspeh oblikovanja trepalnic odvisen od več dejavnikov. To so stanje vaših naravnih trepalnic, spretnosti stilistke in pravilna nega, o kateri si lahko več preberete tukaj. Na to vpliva tudi izbira pravilnega načina podaljševanja trepalnic, uporabljeni materiali in čas, porabljen za podaljševanje trepalnic.



Napišite komentar. Objavljeno bo takoj, ko ga odobri moderator.