Najbolj pogoste napake, ki jih pri nanašanju maskare zagotovo naredi skoraj vsaka ženska

Najbolj pogoste napake, ki jih pri nanašanju maskare zagotovo naredi skoraj vsaka ženska

Velja splošno prepričanje, da je nanos maskare najlažji korak med procesom ličenja. Vendar pa se večina od nas ne zaveda napak, zaradi katerih naša maskara ni obstojna cel dan ali zakaj ne izgleda dobro. V tem prispevku boste izvedeli ali delate katero izmed teh napak, da jo boste lahko čim hitreje odpravili.

Nanašanje maskare ni bilo uspešno. Zakaj z ličilom na vaših očeh niste zadovoljni?

Slabo nanešena maskara vam skoraj zagotovo pokvari vaše razpoloženje, še posebej, če sredi dneva opazite, da so vaše trepalnice videzi grozne, zamrežene in grudaste. Tudi maskara, zaradi katere ste videti kot rakun, ali pa vam njeni delci padajo na lica, ne bo popravila vašega razpoloženja. Napake med nanosom maskare lahko vašim trepalnice škodijo, povzročijo suhost, lomljenje ali celo prekomerno izpadanje. Spodaj smo za vas zbrali najbolj pogoste napake pri nanašanju maskare, ki pa jih zlahka odpravite

Napake pri nanašanju maskare

Nanesli ste preveč maskare

Ko sanjamo o spektakularnem videzu oči, med ličenjem običajno nanesemo več slojev maskare. To niti ni slabo, vendar zmernost je vedno dobrodošla. Med nanosom je izjemno pomembno, da s krtačke odstranite odvečno maskaro. Uporabite lahko robček. Ne priporočamo, da krtačko obrišete ob stekleničko maskare, ker se bo tam verjetno zasušila in se bo začela krušiti.

Da dosežemo poudarjen volumen in dolžino trepalnic, potrebujemo največ dva ali tri sloje. Vendar vam lahko priporočimo boljšo rešitev. Najprej si morate poiskati maskaro, ki služi točno določenemu namenu. Na bogatem trgu kozmetike lahko najdete ogromno maskar za poudarjanje volumna in dolžine trepalnic. Nanesti je potrebno samo en sloj in vaše trepalnice bodo videti, kot ste želeli.

Nanos podlage za maskaro je še ena učinkovita rešitev. Ta dragocen izdelek na vaše trepalnice učinkuje negovalno in jih zaščiti. Podlaga za maskaro olajša nanos maskare, zmanjša luščenje in razmazovanje, trepalnicam pa doda opazno debelino in jih zaščiti pred izgubo vlage. Hranljive sestavine v podlagi za maskaro prodrejo globoko v trepalnice in jih negujejo, da dosežete želeno debelino in dolžino trepalnic pa potrebujete le en sloj maskare.

Napačno uporabljate pripomoček za vihanje trepalnic

Čeprav je to eden najbolj priljubljenih pripomočkov pri ličenju, ga na žalost mnogi ne znajo pravilno uporabljati. Najbolj pomembno je, da pripomoček za vihanje trepalnic uporabimo pred nanašanjem maskare. Uporaba potem, ko je maskara že nanešena, lahko povzroči lomljenje ali puljenje trepalnic!

Pripomoček vedno uporabite samo na čistih trepalnicah, s katerih ste odstranili vsa ličila. Pripomoček vam bo omogočil, da trepalnice dvignete in privihate, z uporabo dobre maskare pa bo učinek obstojen cel dan.

Čez dan dodajate popravke na obstoječo maskaro

Ko so dnevi naporni, lahko naglica in preobremenjenost vplivata na vaša ličila. Popravljanje ličil ni nujno slabo, vendar pa je nanašanje novega sloja maskare na trepalnice, ki so bile z maskaro prekrite že pred nekaj urami, velika napaka. Po več urah se na trepalnicah nabere prah in vlakna z oblačil, zato nanos sveže plasti maskare trepalnice zlepi in na njih se pojavijo grudice, kar pokvari njihov izgled.

Če želite tekom dneva popraviti vašo maskaro, je najboljša rešitev, da najprej odstranite obstoječ nanos maskare in jo nanesete na novo. Uporabite bombažno blazinico in vatirano palčko. Blazinico položite pod trepalnice in z drsenjem z mokro konico vatirane palčke od korena trepalnic proti konicam nežno odstranite izdelek. Na ta način si ne boste uničili celotnega ličila. Sedaj lahko nanesete nov sloj maskare.

Uporabljate staro maskaro

Vsak izdelek ima rok uporabe in enako velja za maskare. Praviloma morate maskaro zamenjati vsaka dva ali tri mesece. Maskara, ki ji je potekel rok uporabe, ne zagotavlja enakomernega prekrivanja, pogosto postane bolj gosta, zato se na trepalnice nanese neenakomerno in jih zlepi skupaj. Nastale grudice zagotovo niso videti privlačno. Kar pa stvari še poslabša, je velika verjetnost, da maskara pride v oko, kar povzroča pekoč občutek, solzenje in rdečico. Stara maskara dlačicam trepalnic tudi škoduje. Trepalnice izsuši in lahko povzroči lomljenje ter – v najslabšem primeru – izpadanje.

Oko je izjemno občutljiv organ in ga takšnim tveganjem ne bi smeli izpostavljati. Zamenjava maskare torej ni le skrb za urejen videz ličil, temveč tudi za vaše dobro počutje in zdravje.

V steklenično maskare načrpate zrak

Kako pogoste ste že agresivno potiskali krtačko maskare v stekleničko, da bi jo čim bolj prekrili z izdelkom? To je zelo velika napaka! S tem dejanjem v stekleničko maskare načrpate zrak, kar skrajša njeno življenjsko dobo.

Za optimalno količino maskare na krtački – jo v steklenički pod rahlim kotom zasukajte, da poberete izdelek iz notranjosti. Maskara se bo na krtačko bolje prijela, kot če bi jo agresivno potiskali not in ven.

Med nanašanjem maskare pogledate navzgor

Se sam pogosto zgodi, da si napackate veke ali celo nanesete maskaro na obrvi? Verjetno med nanašanjem maskare gledate navzgor. Poskusite med nanašanjem gledati navzdol, pri tem pa naj bodo vaše oči napol zaprte. Na ta način se boste izognili stiku izdelka s kožo in vaše trepalnice bodo bolj lepo privihane. Med nanašanjem maskare krtačko vedno sukajte naprej in nazaj, tako boste trepalnice lažje ločili in jih enakomerno prekrili.

Če med nanašanjem maskare gledate navzgor, se tudi na vašem čelu dogaja nekaj slabega. Poglabljate gube na čelu, kar lahko pospeši proces staranja kože.

DROBNI NASVET: Če slučajno napackate kožo, je ne očistite takoj. Brez skrbi lahko dokončate vaše ličenje obraza in po koncu posušeno maskaro preprosto oddrgnete z nohti. O packah ne bo niti sledi. Mokra maskara se vam bo namreč še bolj razmazala in vam vzela še več vašega dragocenega časa.

Spodnji lok trepalnic – nanesete preveč maskare ali pa je sploh ne uporabite

To je verjetno stara dilema o maskari. Pomembno je najti zlato sredino. Na spodnje trepalnice je prav tako potrebno nanesti maskaro, ker če jih pustite nenaličene, je kontrast lahko premočen. Če barva zgornjih in spodnjih trepalnic ni v ravnovesju, je to zelo opazno in posledično so oči videti manjše. Po drugi strani, če na spodnje trepalnice nanesete preveč maskare, je izgled lahko smešen in trepalnice so preobremenjene.

Najboljši način nanašanja maskare na spodnje trepalnice je s konico krtačke. Na trgu so tudi maskare s posebnim tankim aplikatorjem za brezskrbno nanašanje maskare na spodnje trepalnice.

OPOMBA: Če imajo vaše oči kapuco, je najbolje, da na spodnje trepalnice ne nanašate maskare. V nasprotnem primeru bodo vaše oči videti žalostne.

Pogosto uporabljate vodoodporne izdelke

Morda se zdi nedolžno, toda gosta formula vodoodpornih maskar zahteva več časa za odstranjevanje ličil pred spanjem. Zaradi utrujenosti hitimo in si veke verjetno premočno drgnemo, kar je zelo nevarno – tako si navadno polomimo dlačice trepalnic ali povzročimo prezgodnje izpadanje. Z izbiro vodoodporne maskare se morate zavestno odločiti tudi, da boste potrebovali več časa za njeno nežno odstranjevanje.

Pozabite odstraniti ličila

Če ste se kdaj spraševali, kaj je najslabše, kar lahko naredite vašim trepalnicam, je to, da pozabite na njihovo nego. Kakršna koli ličila kožo in trepalnice utrudi, zato je pomembno, da ju ponoči pustite počivati. Maskara z vseh strani prekrije trepalnice, zato lahko tudi najdražje in najboljše formule vaše trepalnice poškodujejo, če jih imate nanešene predolgo. Če zvečer pogosto pozabite odstraniti maskaro, je izsušenost dlačic trepalnic zagotovljena. Nikoli ne smete pozabiti na odstranjevanje ličil pred spanjem. Na trgu so posebni šamponi za obrvi in ​​trepalnice, če želite svoje trepalnice še bolj negovati.

Ali sta nega trepalnic in ličenje oči povezana?

Vsakodnevna nega trepalnic ima velik vpliv na videz vaših ličil. Maskara se na zdrave trepalnice bolje oprime. Če so vaše trepalnice redke, boste imeli verjetno po nanosu maskare opazne praznine. Zato se morate zgornjim napakam nujno izogibati in trepalnice vsakodnevno negovati.

Nega trepalnic. Kako okrepiti trepalnice?

Obstajajo trije najbolj priljubljeni in učinkoviti načini za okrepitev trepalnic. Cenovno so ugodni in denarnici prijazni.

  • Serum za trepalnice. Vse več je izdelkov, ki nam pomagajo do bolj gostih in močnih trepalnic. Različni serumi za trepalnice imajo posebej zasnovane formule, bogate z vitamini in hranili. Delujejo tako, da revitalizirajo in zaščitijo trepalnice ter spodbujajo njihovo rast.
  • Ricinusovo olje. Njegovi pozitivni učinki so znani že dolgo, saj je to olje priljubljeno tudi za lase. Ponuja pa številne prednosti. Izkazalo se je, da odlično deluje pri krepitvi obrvi in ​​trepalnic. Olje jih nahrani, postanejo bolj debele in sijoče. Ricinusovo olje je odlično za spodbujanje rasti dlačic.
  • Prehranska dopolnila. Optimalna oskrba z vitamini, minerali in hranili prinaša koristi za celotno človeško telo. Morebitna pomanjkanja se hitro pokažejo v šibkih laseh in nohtih. V lekarnah lahko najdemo številne izdelke na osnovi zelišč za dopolnitev primanjkljajev v telesu.

Če želite izvedeti več o negi trepalnic, si oglejte to objavo.



Napišite komentar. Objavljeno bo takoj, ko ga odobri moderator.