Kako v nekaj sekundah do daljših in bolj gostih trepalnic?

Kako v nekaj sekundah do daljših in bolj gostih trepalnic?

Večina žensk sanja o polnih in dolgih trepalnicah, a nekatere izmed nas nimamo časa za večurne tretmaje profesionalne stilistke trepalnic. Včasih je stiska s časom huda in želimo si samo, da bi učinek lahko dosegle v eni sami minuti, dobesedno. Ali obstaja način, da to dosežemo? Da, pravzaprav jih je veliko!

Maskara za povečanje dolžine ali volumna

Maskara je obvezna oprema vsake ženske. Brez izjeme. Večina izmed nas si kozmetične torbice brez nje ne more predstavljati, prav tako ne odhoda od doma brez poudarjenih trepalnic. Kaj točno tovrstne maskare naredijo?

Ustrezen nabor sestavin v maskari za volumen se zlahka nanese na trepalnice in jih lepo ovije vse od korenin do konic. Hkrati jih natančno loči in preprečuje nastanek grudic. Linija trepalnic je takoj videti bolj polna, včasih celo dosežemo rezultate, podobne uporabi črtala za oči, kar oči neverjetno poudari.

Maskara za povečanje dolžine deluje na podoben način. Njegova tekstura je dovolj gosta, da se nanese na konice trepalnic in takoj so videti daljše.

Z nanosom več slojev lahko videz trepalnic enostavno izboljšate. Uporabite lahko tudi maskaro 2 v 1 in uživate v videzu večjega volumna in dolžine, za kar potrebujete le nekaj sekund! Ne pozabite, da morate maskaro vedno nanesti samo na popolnoma čiste in nemastne trepalnice, da boste lahko kar se da dolgo uživali v obstojnih rezultatih.

Kaj je to prozorna maskara in ali se jo splača uporabljati?

Če z vašo maskaro niste popolnoma zadovoljni in niste ljubitelj nanosa več izdelkov, lahko svojemu kompletu ličil dodate še podlago za maskaro. Ta priljubljena brezbarvna maskara se uporablja pred nanosom običajne maskare. Kaj točno sploh naredi?

  • Trepalnice odebeli. Tovrstni izdelek trepalnice popolnoma premaže in tako ustvari večji volumen, preden nanesete običajno maskaro.
  • Trepalnice podaljša. Nanese se na konice trepalnic in jih tako podaljša, poleg tega pa izboljša njihovo elastičnost in jih opazno priviha.
  • Je dolgo obstojna. Takoj, ko se podlaga posuši, poskrbi za boljši oprijem maskare, poleg tega pa je odporna na vlago in temperaturne spremembe, tako da prepreči razmazovanje in luščenje maskare.
  • Trepalnice pripravi za nanos maskare. Podlaga za maskaro trepalnice dobro loči in jih pripravi za nadaljnje ličenje, kar zagotavlja enakomerno pokritost gladkih trepalnic.
  • Ima ekstra negovalne lastnosti. Tovrstni izdelki so polni hranilnih snovi, ki izboljšujejo dlačice trepalnic, jih krepijo, povečujejo elastičnost in v njih zadržijo vlago.

Kako uporabljati prozorno maskaro?

Nanos podlage za maskaro ni zapleten.

  1. Poskrbite, da so vaše trepalnice čiste. Uporabite običajno čistilo za obraz ali poskusite s posebnim šamponom za trepalnice in obrvi.
  2. Vzemite krtačko iz stekleničke in odstranite odvečno količino izdelka, obrišite ga ob stekleničko ali uporabite robček.
  3. Podlago za maskaro začnite nanašati pri korenu trepalnic, enako kot nanašate maskaro. Zasukajte krtačko naprej in nazaj, tako zagotovite pokritost tudi najkrajših dlačic trepalnic.
  4. Počakajte, da se podlaga posuši, 30 sekund je dovolj. En sloj je popolnoma dovolj. Sedaj lahko nanesete maskaro po vaši izbiri.

Namig: Če želite podaljšati življenjsko dobo podlage za maskaro, ne črpajte zraka v stekleničko. Ko krtačko vstavite nazaj v stekleničko, jo v cevki zavrtite, da se izognete potiskanju zraka v stekleničko.

Ali se mora podlaga za maskaro posušiti preden nanesete maskaro?

Da, preden nanesete maskaro se mora podlaga posušiti. Na spletu se pojavljajo mešana mnenja, vendar imajo tovrstni izdelki specifično formulo, ki na trepalnice deluje na točno določen način. Mešanje z maskaro lahko vpliva na njene lastnosti in poslabša njeno delovanje. Maskaro vedno nanesite šele potem, ko se je podlaga že posušila.

Kana na trepalnicah – naravna odebelitev 

Uporaba kane na trepalnicah je naraven in učinkovit način do bolj gostih trepalnic, kjer hkrati poglobite tudi njihovo barvo. Kana, pomešana z vodo, se spremeni v pasto, ki jo nanesete na trepalnice. V notranjost dlačic trepalnic ne pronica, zgolj po vrhu trepalnic naredi ovoj, zato so videti debelejše.

Zelišče kana je bogato s sestavinami, ki trepalnice negujejo, obloga, ki jih prekrije po nanosu, pa jih ščiti pred poškodbami. Če želite izvedeti več o kani in barvanju trepalnic z njo, nadaljujte z branjem naše naslednje objave.

Puder v prahu na trepalnicah – preprost trik za bolj goste in dolge trepalnice

Kaj pa, če v vaši kozmetični torbici ni podlage za maskaro, vi pa želite, da vaše trepalnice izgledajo bolj goste in dolge? Preizkusite preprost trik umetnikov ličenja slavnih oseb. Uporabite puder v prahu.

Morda se vam zdi ta trik presenetljiv, vendar resnično deluje. Ženske obožujejo ta »hack« in svoje rezultate delijo na TikTok objavah in Instagram-u. Tudi maskare najslabše kakovosti ostanejo na trepalnicah cel dan, ne da bi se razmazale ali luščile. Vendar vsemu navkljub, resnični učinek podaljšanja in zgostitve trepalnic je pri vsem skupaj najboljša stvar. Kombinacija maskare in pudra ustvari gosto pasto, ki premaže trepalnice in se nabere na njihovih konicah.

Puder v prahu na trepalnicah. Kako ga uporabljati?

Na internetu lahko najdete dva priljubljena načina. Prvi je ta, da krtačko maskare vzamete iz stekleničke, jo namažete s pudrom v prahu in potisnete nazaj v stekleničko. Vendar vam mi te metode ne priporočamo. Vnašanje pudra v stekleničko lahko spremeni formulo maskare in jo preprosto uniči. Maskara bo postala neuporabna.

Uporaba dodatne krtače je veliko boljša možnost. Tukaj je naš vodič po korakih za ustvarjanje dolžine in volumna trepalnic s pudrom v prahu.

  1. Natančno očistite trepalnice.
  2. Uporabite pripomoček za vihanje trepalnic za doseganje videza dviga trepalnic.
  3. Nanesite prvi sloj vaše maskare. Naredite to čim bolj natančno, tako da krtačko sukate naprej in nazaj.
  4. Čas za puder v prahu. Nanesite majhno količino izdelka na čopič za ličenje, najboljši je puhast, in ga nanesite na trepalnice. V idealnem primeru se naj s krtačo ne bi dotikali dlačic trepalnic, temveč puder nanje nežno stresli. Počakajte nekaj sekund, da se puder zmeša z mokro maskaro.
  5. Nanesite še eno plast maskare – spojila se bo s pudrom in prvo plastjo maskare.

Kako odebeliti trepalnice? Alternativne metode

Če želite bolj goste in debele trepalnice ter imate dovolj časa, potem lahko poskusite s posebnimi serumi za trepalnice. Z redno uporabo dosegajo senzacionalne in dolgoročne rezultate, ki so opazni tudi brez ličil. Takšni ojačevalci trepalnic so bogati z vitamini in izvlečki ter izboljšajo stanje trepalnic in spodbujajo njihovo rast. Povečan volumen trepalnic ni samo posledica tega, da je vsaka dlačica posebej debelejša, temveč tudi rast novih trepalnic. Tovrstne izdelke uporabniki visoko ocenijo – vredni so vaše pozornosti.

Na trepalnice dobro deluje tudi ricinusovo olje. To je najboljši domači pripravek, ki je tudi denarnici prijazen, za bolj goste trepalnice. Ricinusovo olje je bogat vir maščobnih kislin in vitamina E. Trepalnice postanejo bolj odporne proti izpadanju in poveča se njihova elastičnost. Ricinusovo olje, ki ga naneseno na trepalnice, spodbuja rast novih trepalnic. Ampak preden se pokaže njegov učinek, je potrebno kar nekaj časa.



Napišite komentar. Objavljeno bo takoj, ko ga odobri moderator.