Barvanje trepalnic. Kana ali barva za trepalnice – katero izbrati?

Barvanje trepalnic. Kana ali barva za trepalnice – katero izbrati?

Obstaja več načinov, kako pobarvati trepalnice in jih narediti bolj goste. Maskaro za to nalogo uporabljamo vsakodnevno, bolj vztrajne bodo posegle po serumu za trepalnice ali ricinusovem olju, na rezultate pa bodo morale počakati. Kaj pa, če želite nekaj bolj obstojnega od maskare in čim hitrejši učinek? Kana in barva za trepalnice priskočita na pomoč!

Barvanje trepalnic - kana v prahu, kana v gelu ali barva za trepalnice?

Začnimo s tem, kaj kana pravzaprav je. Narejena je iz v prah zdrobljenih listov lavzonije in se uporablja za barvanje trepalnic, las in obrvi. Barvanje s kano se bistveno razlikuje od splošno znanega barvanja las, ker:

  • kana, pomešana z vodikovim peroksidom, obloži lase od zunaj in jim da drugačno barvo, prav tako jih zgosti in izboljša njihovo stanje,
  • barva pomešana z oksidantom prodre v lase in trajno spremeni njihov pigment od znotraj.

Barvanje trepalnic – kaj vse zahteva?

Barvanje trepalnic s kano v prahu vključuje uporabo zelišč v prahu. Ko jih kombiniramo z demineralizirano vodo, vodikovim peroksidom ali hidrolazo, kot je rožna voda, nastane pasta, ki obarva lase in kožo. Pri nanosu na čiste lase se dobro oprime lasnega stebla in spremeni barvo. Prednost kane je, da vizualno odebeli trepalnice ali obrvi, zaradi česar so dlačice daljše.

Kana v gelu pa je končni izdelek, prav tako ustvarjen z uporabo naravnih zelišč. Vendar pa lahko vsebuje dodatne negovalne sestavine ali sestavine za izboljšanje barve. V tem primeru kana v gelu lase prekrije tudi od zunaj in daje vtis večjega volumna.

Barve za trepalnice in obrvi so kemični izdelki. Najpogosteje so v dvokomponentni obliki - paket vsebuje amoniak in barvilo, zaprto v tubi ali vrečki, ter oksidant v steklenici. Barvanje z njo je vsekakor bolj nežno in ne obarva kože, za razliko od kane. Nikakor pa dlačic ne odebeli in se najpogosteje uporablja med tretmaji dviga trepalnic in laminacije, da okrepi njihov učinek in potemni trepalnice.

Barvanje trepalnic doma

Domača uporaba kane za trepalnice je neverjetno enostavna in poceni. Kano v prahu, kano v gelu in barve za trepalnice zlahka najdete v spletnih trgovinah in navadnih trgovinah s kozmetiko po zelo ugodnih cenah. Vsi izdelki so na voljo v različnih barvah (črna, temno rjava, svetlo rjava, rdeča itd.), tako da jih lahko prilagodite svojim lastnostim. Izdelki so najpogosteje primerni za barvanje tako trepalnic kot obrvi, tako da lahko barvamo oboje hkrati.

Kako se pripraviti na samostojno barvanje trepalnic?

Preden začnete barvati trepalnice, se splača narediti nekaj preprostih korakov, in sicer::

  • Pred nanosom kane ali barve jih pripravite po priloženih navodilih in dobro očistite trepalnice. Dobro je, da si temeljito odstranite ličila in trepalnice očistite s šamponom za trepalnice in obrvi, ki vam stoodstotno garantira, da so vaše trepalnice brez maščob in nečistoč.

Namig: Če si boste s kano barvali tudi obrvi, je dobro, da pred tem naredite drobno zrnat piling obrvi. Tako se boste znebili odmrle kože in ustvarili popolno podlago, da se kana bolje oprime kože.

  • Pomembno je zaščititi kožo okoli oči, vključno z vekami. Kana pusti vidne ostanke na koži, kar je koristno pri barvanju obrvi, ne pa tako zelo pri trepalnicah. Za to lahko uporabite vazelin ali mastno kremo.
  • Kana in barvila se nanašajo direktno na trepalnice. To lahko storite brez dodatne zaščite, vendar priporočamo uporabo bombažnih blazinic. Le dobro jih zmočite in položite na spodnjo veko. Tako boste zaščitili kožo in precej olajšali nanos kane na trepalnice.

Kako sami pobarvati trepalnice, korak za korakom?

Pripraviti kano za trepalnice je enostavno. Če ste svoje trepalnice ali obrvi pripravili po prej omenjenih korakih, lahko začnete takoj. Priporočamo, da kano za trepalnice nanesete najprej na enem očesu in nato na drugem, če nimate nekoga, ki bi vam pomagal pri procesu.

1. KORAK: Pripravite kano po navodilih proizvajalca. Za to lahko uporabite kozarec, pa tudi kateri koli čopič ali vatirano palčko. V primeru kane v prahu morate sestavine dobro premešati.

2. KORAK: Na spodnjo veko položite predhodno pripravljeno navlaženo bombažno blazinico.

3. KORAK: Zaprite oko in začnite nanašati kano. Izdelek temeljito porazdelite po vseh trepalnicah.

4. KORAK: Kano pustite na trepalnicah približno 15 minut, upoštevajte priporočila proizvajalca! Včasih je priporočeni čas 10 minut ali 30 minut. To je velika razlika v procesu barvanja.

5. KORAK: Kano previdno sperite s toplo vodo. Poskusite, da ne pride v oči in trepalnic ne drgnite močno. Kana po konsistenci spominja na blato in se zlahka spere.

Končano je. Čez nekaj časa naredite še drugo oko. Za boljšo  obstojnost učinka, se prvih 24 ur splača izogibati pretiranemu vlaženju trepalnic (izogibajte se bazenu, dolgim kopelim, savni).

Barvanje trepalnic – učinki

Učinki kane za trepalnice so lahko res presenetljivi. Trepalnice so bolj goste, temne, sijoče in navlažene. Linija trepalnic postane vizualno bolj debela. Čeprav se kana za trepalnice mogoče sliši neverjetno, resnično poudari pogled in mu da definicijo, na uporabo maskare pa lahko za nekaj časa pozabite.

Barvanje trepalnic morda ne bo odebelilo trepalnic, vendar pa je linija trepalnic videti bolj gosta, tako da poglobi barvo trepalnic, zaradi česar je okvir oči poudarjen.

Barvanje trepalnic – kako dolgo je obstojno?

Učinek barvanja trepalnic običajno traja približno 3 tedne. Zaradi naravne življenjske dobe trepalnic, ki v določenem trenutku zagotovo izpadejo, lahko barvanje trepalnic mirno ponovite po enem mesecu. Barva zbledi počasi in zelo naravno, zato vam ni treba skrbeti, da bodo vaše trepalnice čez nekaj časa videti slabo. Samozavestno lahko nanesete maskaro ali jih privihate s pripomočkom za vihanje trepalnic, to ne bo vplivalo na rezultate.

Barvanje trepalnic – naknadna nega

Pobarvane trepalnice ne zahtevajo dodatne nege, vendar jim tudi ne škodi. Če želite še naprej izboljševati stanje vaših trepalnic, si nabavite Nanolash serum za trepalnice in ga nanesite na linijo trepalnic. Olja navadno kano sperejo s trepalnic, zato lahko skrajšate življenjsko dobo vašega barvanja.

Ne pozabite tudi, da morate s trepalnicami nežno ravnati, ko odstranjujete ličila. Drgnjenje jim nikoli ne koristi.

Barvanje trepalnic – ali so kakšne kontraindikacije?

Čeprav je kana naravno barvilo in ne vsebuje amonijaka, lahko vpliva na naše telo. Vedno bodite pozorni na formulo izdelka in preverite, ali so v njem kakšne alergene sestavine.

Kane nikoli ne smete uporabiti na sveže laminiranih trepalnicah ali po dvigu trepalnic ali botoksu! Te vrste tretmajev vsebujejo nanašanje kemičnih izdelkov na trepalnice. Kana jih lahko močno izsuši. Vedno upoštevajte priporočila svoje stilistke.

Barvanje trepalnic s kano ali barvo za trepalnice tudi ni priporočljivo med akutno okužbo oči ali vnetjem, da ne bi stanja slučajno še poslabšali.

Barvanje trepalnic med dvigom trepalnic in laminacijo

Po dvigu trepalnic in laminaciji je najbolje, da trepalnicam pustite nekaj časa počivati. Kot smo že omenili, so med temi tretmaji trepalnice izpostavljene kemičnim procesom, ki nikakor niso kompatibilni z zeliščnim barvanjem. Nasprotno, kemično obdelane trepalnice potrebujejo vlaženje.

Barvanje pa ni povsem izključeno. Pri izvajanju dviga trepalnic in laminacije stilisti trepalnic pogosto ponudijo sočasno barvanje. Tu se najpogosteje uporablja barvanje trepalnic. Čeprav že dvig in laminacija zelo nahranita in odebelita trepalnice, lahko dodatno barvanje z dobro izbranim odtenkom učinek odlično okrepi.

Samostojen dvig trepalnic in laminacija

Že nekaj časa sta na voljo samostojni dvig trepalnic in laminacija, ki sta cenovno zelo dostopna. Nekaj ​​proizvajalcev je poskušalo zadovoljiti potrebe svojih strank in ustvarilo posebne komplete za dvig trepalnic. Uporabljajo jih seveda lahko strokovnjaki, primerni pa so tudi za samostojno izvedbo tretmaja. Ti kompleti so opremljeni z jasnimi in preprostimi navodili po korakih, ki zagotovo olajšajo uporabo. Za več informacij o samostojnem dvigu trepalnic in laminaciji si oglejte to objavo.

OPOMBA: Vsi kompleti ne vsebujejo tudi barve za trepalnice, zato je dobro, da jo kupite vnaprej.



Napišite komentar. Objavljeno bo takoj, ko ga odobri moderator.