Vodič korak za korakom: kako lahko sami doma podaljšate trepalnice

Vodič korak za korakom: kako lahko sami doma podaljšate trepalnice

Umetne trepalnice so odličen način, da vsaka ženska lahko poudari svoje oči. Vendar vsi nimamo časa, da bi preživeli nekaj ur v kozmetičnem salonu. Tretma podaljševanja trepalnic je povezan tudi z visokimi stroški. Na srečo obstajajo enako impresivne in cenejše metode podaljševanja trepalnic, ki jih lahko preprosto izvedete, ne da bi sploh zapustili vaš dom.

Katere umetne trepalnice izbrati?

Poznamo tri metode podaljševanja trepalnic doma:

Za vsakega od njih je značilen popolnoma drugačen način nanašanja. Dodobra jih spoznajte preden se odločite, kaj vam najbolj ustreza. Ne pozabite, da niso pomembni le rezultati, temveč celoten postopek oblikovanja, ki mora biti enostaven, hiter in varen.

Umetne trepalnice v čopkih za samostojno rabo

Umetne trepalnice v čopkih za samostojno domače podaljševanje trepalnic so najbolj varna in najbolj trajna metoda med zgoraj omenjenimi. Kaj so njihove glavne prednosti?

  • trepalnice v čopkih so nameščene na prožne, tanke trakove, ki so po nanosu neopazni,
  • čopke trepalnic nanesemo pod naravne trepalnice, ki jih predhodno premažemo s posebnim lepilom (bonder), tako da je oblikovanje zelo naravno, spoji pa so nevidni,
  • izdelki, ki se uporabljajo za samostojno podaljševanje trepalnic, ne pridejo v stik z občutljivo kožo vek,
  • nanašanje trepalnic v čopkih traja manj kot 10 minut in je obstojno približno 5 dni,
  • kadarkoli jih lahko odstranite s pomočjo odstranjevalca,
  • izbira stilov je zelo velika in vsak lahko najde nekaj zase.

Kaj boste potrebovali za nanašanje umetnih trepalnic čopkih za samostojno rabo?

Za nanašanje trepalnic v čopkih boste potrebovali več kot navadno lepilo in pinceto iz trgovine s kozmetiko. Preden se odločite za to metodo, je dobro vedeti, katere izdelke in pripomočke boste potrebovali za oblikovanje lepega in dolgotrajnega videza:

  • Umetne trepalnice v čopkih za samostojno domačo rabo, zaprte v primernem etuiju, ki jih ščiti pred poškodbami.
  • Lepilo (bonder) – posebno namensko lepilo za samostojno podaljševanje trepalnic. Ima zelo lepljivo formulo, ki se ne posuši kot običajno lepilo za trepalnice. To vam daje popoln nadzor nad končnim videzom.
  • Za lažji in bolj učinkovit nanos je priročen posebej oblikovan aplikator za umetne trepalnice, ki preprosto zlije grozdaste trepalnice z naravnimi.
  • Nevtralizator (sealer) - nevtralizator za samostojno podaljševanje trepalnic. Nanesete ga na trepalnice po nameščanju umetnih trepalnic, da nevtralizirate lepljivost in utrdite obliko trepalnic.
  • Odstranjevalec umetnih trepalnic, s katerim lahko kadar koli varno in nežno odstranite čopke trepalnic. Najbolje, da ga nanesete na spodnjo stran trepalnic in čez nekaj časa čopki sami odstopijo z naravnih trepalnic.

Proizvajalci umetnih trepalnic v čopkih za samostojno rabo v svojih trgovinah ponujajo zgoraj omenjene izdelke in posebne aplikatorje. Na voljo so tudi v začetnih kompletih, ki vsebujejo vse potrebne dodatke, vključno z izbranim stilom trepalnic. Cena takšnih kompletov je precej privlačna in izdelki, ki so vključeni v njih, zadostujejo za veliko nanosov.

Kako nanesti umetne trepalnice v čopkih za samostojno rabo?

Nanos umetnih trepalnic v čopkih za samostojno rabo je intuitiven in priročen. S temi preprostimi navodili boste pridobili zaupanje, da bo vaš novi videz obstojen do 5 dni!

1. KORAK: Vaše trepalnice dobro očistite. Uporabite lahko poseben šampon za trepalnice in obrvi, ki jih bo odlično pripravil na podaljševanje trepalnic.

2. KORAK: Umetne trepalnice v čopkih za samostojno rabo namestite z lepilom (bonder). Nanesite ga na celotno dolžino trepalnic ali pa samo od korena do polovice trepalnic (najbolje je, da način nanašanja lepila prilagodite dolžini naravnih trepalnic) in počakajte 15-20 sekund. Lepilo ne izgubi svoje lepljivosti in se ne posuši, tako da lahko brez težav nanesete več čopkov, če želite.

3. KORAK: Čopek trepalnic primite na spodnjem delu (nikoli ne prijemajte za konice umetnih trepalnic, saj občutljive čopke lahko poškodujete), pogled usmerite navzdol ali rahlo raztegnite veko navzgor, namestite umetne trepalnice pod vaše naravne. Držite razdaljo 1 mm od linije trepalnic. Če je čopek pravilno pritrjen, nadaljujte z naslednjim.

4. KORAK: Vsakič, ko nanesete čopek trepalnic in ste z namestitvijo zadovoljni, s posebnim aplikatorjem naravne in umetne trepalnice stisnite skupaj. To utrdi obliko in zlije umetne in naravne trepalnice skupaj. Po nanosu vseh umetnih trepalnic, jih še enkrat stisnite z aplikatorjem.

5. KORAK: Ko je nanos končan, je čas, da nevtralizirate lepilo. V  ta namen uporabite nevtralizator (sealer). Izdelku je priložen poseben čopič, s katerim ga lahko nanesete na mesta, kjer ste predhodno nanesli lepilo. In končali ste!

Če želite umetne trepalnice odstraniti, uporabite odstranjevalec umetnih trepalnic. Po nanosu na trepalnice počakajte približno 30 sekund in čopke nežno odstranite. Nato odstranite ličila kot običajno.

Celotni lok trepalnic

Kot že samo ime pove, je celotni lok trepalnic na dolgem črnem traku, ki ga prilepimo na veke. Na voljo je veliko različnih stilov trepalnic v celem loku, ki jih zlahka prilagodimo za kakršno koli priložnost.

Kako nanesti celotni lok trepalnic?

Preden se lotite nanašanja te vrste trepalnic, jih najprej pomerite na vašem očesu. Dolžine teh trepalnic naj bi bile razmeroma univerzalne, zato se vam bo mogoče zdelo, da so predolge za vaše oči. V tem primeru jih je potrebno obrezati. Pazite pa, da ne odrežete preveč, ker rezultati morda ne bodo najboljši. Koraki pri nanašanju celotnega loka trepalnic so zelo preprosti:

  • Očistite veke morebitnih ostankov ličil ali izdelkov za nego kože.
  • Nanesite majhno količino namenskega lepila na trak umetnih trepalnic.
  • Trak umetnih trepalnic prilepite na veko tik nad linijo trepalnic.

Med nanašanjem trepalnic lahko naletite na nekaj težav. Trak se na veki lahko prilepi previsoko ali prenizko, po veki se lahko premika ter jo umaže z lepilom. Ko poskušate pravilno namestiti en konec traku celotnega loka umetnih trepalnic, se je lepilo na drugem koncu traku morda že posušilo, zaradi česar se trepalnice na koži ne držijo dobro. Ne pozabite trepalnic pred spanjem odstraniti.

Magnetne trepalnice

Bistvena razlika pri magnetnih trepalnicah je, da za namestitev ne potrebujejo lepila. Za pritrditev traku trepalnic na veko boste potrebovali posebno pero za oči, ki vsebuje delce železa. Trak za trepalnice je opremljen z majhnimi magneti, s katerimi se privlačijo na železne delce v črtalu.

Kako nanesti magnetne trepalnice?

Namestitev umetnih magnetnih trepalnic je zelo preprosto, storjeno v treh preprostih korakih:

  • Najprej se nanese posebno pero za oči, ki vsebuje delce železa. Lahko ga nanesete tudi povrh ličil za oči, tako da kože predhodno ni treba temeljito očistiti.
  • S pomočjo namenskega peresa za oči narišite črto na oko. Od vas je odvisno, ali bo črta od enega kotička očesa do drugega, ali pa morda ciljate na kaj bolj izrazitega.
  • Počakajte, da se črtalo posuši, potem pa mu približajte magnetne trepalnice. Črtalo za oči mora zelo enostavno privlačiti magnete. Če se trepalnice nepravilno oprimejo veke, jih zlahka odstranite in poskusite ponovno namestiti.

Postavlja pa se vprašanje - ali so magnetne trepalnice primerne za vsako žensko? Če želite zagotoviti, da se trepalnice dobro držijo veke, morate uporabiti pravo količino črtala. Tanka linija morda ni dovolj in vse ženske niso ravno ljubiteljice debele in dolge linije. Pero za oči ne pristaja vsaki obliki oči, zato lahko ženskam s povešenim vekami ne pristajajo dobro. Po mnenju mnogih uporabnic vonj peresa za oči ni preveč prijeten, njegov aplikator pa premalo natančen.

Povzetek – katere trepalnice izbrati za samostojno podaljševanje trepalnic?

Zdi se, da so umetne trepalnice v čopkih za samostojno podaljševanje trepalnic najboljša izbira. So zelo enostavne za nanašanje, na voljo je neverjetno velika izbira stilov, proizvajalci pa zagotavljajo, da jih je vsak sposoben sam nanesti. Poleg tega so cenovno dostopne, kar se odraža v obstojnosti nanosa in učinkovitosti. Naložba v komplet za podaljševanje trepalnic vam omogoča večkratno nanašanje trepalnic, izdelki v njem pa so varni za oči.



Napišite komentar. Objavljeno bo takoj, ko ga odobri moderator.