10 najbolj priljubljenih mitov o trepalnicah

10 najbolj priljubljenih mitov o trepalnicah

Verjetno ste od vaše babice, mame ali sestre že kdaj dobili nasvet za izboljšanje vaših trepalnic. Verjetno so vas nekateri nasveti nekoliko presenetili in ste dvomili o njihovi učinkovitosti. Oglejmo si 10 najbolj priljubljenih mitov o trepalnicah, ki jih je treba razkriti.

Skrb za trepalnice. Zakaj morate biti previdni?

Oči so izjemno občutljiv človeški organ, ki ga je treba negovati z dobro mero previdnosti. Ljudje pogosto pozabijo, da je glavna naloga dlačic trepalnic zaščita oči. Zelo pomembno je, da nego trepalnic izvajamo vsak dan, vendar moramo biti pri tem previdni. Ni dobro upoštevati ravno vsak nasvet, ki ga slišimo ali najdemo na internetu, saj se to lahko slabo konča in vam povzroči resne posledice.

Miti o ravnanju s trepalnicami

Danes vam predstavljamo mite o negi trepalnic in pojasnjujemo, zakaj vam uporaba nekaterih metod lahko škodi.

MIT: Če uporabite več maskare, bodo vaše trepalnice bolj dolge in polne

DEJSTVO: Če nanesete preveč maskare, to lahko povzroči lomljenje trepalnic. Maskara se posuši in na trepalnicah tvori nekaj podobnega skorji. Presežek maskare pa trepalnice zgolj zlepi skupaj in postanejo premrežene. Potem vam lahko nenamerno drgnjenje oči skupaj zlepljene trepalnice zlomi. Poleg tega pa presežek maskare povzroča izsušitev trepalnic.

NASVET: Kupite si maskaro, ki bo najbolje izpolnila vaše potrebe in pričakovanja. Na trgu kozmetike lahko najdete različne maskare za volumen, dolžino in vihanje. Za izboljšanje zdravja vaših dlačic trepalnic priporočamo, da si kupite podlago za maskaro, katera trepalnice navlaži, v njih zadrži vlago, hkrati pa poskrbi za urejen izgled ličil.

MIT: Če trepalnice strižete, bodo postale bolj goste in dolge

DEJSTVO: Striženje trepalnic nima nobenega vpliva na hitrost rasti trepalnic niti na volumen in gostoto trepalnic. Lasje, pa tudi obrvi in ​​trepalnice rastejo iz lasnih mešičkov, zatorej striženje konic zgolj odstrani razcepljene in polomljene lase in dlačice. Trepalnice tako postanejo bolj zdrave in morda se vam bo zdelo, da hitreje rastejo, vendar se hitrost rasti ne spremeni - konice trepalnic preprosto niso več polomljene.

NASVETNikoli si ne strizite trepalnic. Takšen tretma ni niti koristen niti varen. Da bodo vaše trepalnice bolj zdrave in goste, priporočamo uporabo preizkušenega in zaupanja vrednega seruma za trepalnice. Lahko pa razmislite o tretmaju trepalnic, kot sta dvig trepalnic in laminacija.

MIT: Podaljševanje trepalnic poškoduje naravne trepalnice in je škodljivo za oči

DEJSTVO: Pravilen nanos umetnih trepalnic vaših naravnih trepalnic nikakor ne poškoduje. Seveda morate poiskati profesionalno stilistko trepalnic, ki svoje delo dobro pozna in uporablja kakovostne izdelke. Ko kakšna umetna trepalnica izpade, imajo včasih stranke vtis, da so njihove naravne trepalnice postale krajše. V večini primerov je to napačen vtis. Dolgih trepalnic se hitro navadimo, če jih vsak dan opazujemo v ogledalu.

NASVET: Vedno upoštevajte navodila za nego umetnih trepalnic, ki vam jih je dala vaša stilistka trepalnic – njena dolžnost je, da vam pojasni, kako je treba negovati podaljšane trepalnice. Resnici na ljubo je upoštevanje nasvetov za nego že pol poti do uspeha.

MIT: Pripomoček za vihanje trepalnic izpuli in poškoduje trepalnice

DEJSTVO: Pripomoček za vihanje trepalnic ne poškoduje trepalnic. Vsak pripomoček, ki je namenjen negi telesa ali las, ima svoj namen in ga je treba uporabljati v skladu z navodili. Uporaba pripomočka za vihanje trepalnic ni zapletena in trepalnicam ne škoduje, če postopek pravilno izvajamo. Pripomoček lahko uporabljate vsak dan, če ste nežni do vaših trepalnic.

NASVET: Za še lepši videz lahko po vihanju trepalnic uporabite maskaro za vihanje trepalnic. Privihane trepalnice bodo tako obstojne cel dan.

MIT: Izpadanje trepalnic je simptom bolezni

DEJSTVO: Naravni cikel trepalnic poteka v treh fazah: anagena, katagena in telogena faza. Vsaka posamezna faza predstavlja specifično obdobje življenja dlačice trepalnice, ki na koncu izpade. Na dan izgubimo približno dve ali tri trepalnice na posamezno oko. To je povsem naravno, saj staro trepalnico nadomesti nova. Dlačica trepalnice je na veki obstojna od nekaj tednov do dveh mesecev, kar je pri različnih ljudeh različno.

NASVET: Če opazite, da vam trepalnice pretirano izpadajo, jih morate skrbno opazovati. Za izboljšanje šibkih trepalnic bo morda potrebna uporaba seruma za trepalnice ali jemanje prehranskih dopolnil. Vaše telo vam mogoče sporoča, da mu primanjkuje vitaminov in mineralov.

MIT: Nič hudega ni, če se kdaj zgodi, da pozabite odstraniti ličila

DEJSTVO: Natančno odstranjevanje ličil z oči in obraza ter čiščenje med vsakodnevno rutinsko nego kože sta izjemno pomembna za zdravje vaših trepalnic in kože! Če maskara čez noč ostane na vaših očeh, lahko trepalnice poškodujete, ko drgnete obraz ob blazino. Potem se zbudite s suhimi trepalnicami in zamašenimi kožnimi porami na vekah, kar povzroča grozne okužbe oči in uničuje trepalnice!

NASVETPred spanjem vedno odstranite ličila z obraza in bodite nežni pri čiščenju vek. Namesto da oči drgnete, bombažno blazinico samo pritisnite na veke in jo tam držite nekaj sekund. Nato jo nežno povlecite navzdol in videli boste, da se maskara zlahka odstrani, brez uporabe drgnjenja.

MIT: Ravnih trepalnic ni mogoče privihati in dvigniti

DEJSTVO: Dvig trepalnic in vihanje je možno na vseh vrstah trepalnic. Če so vaše trepalnice ravne in kratke, raje uporabite maskare, ki trepalnicam povečajo dolžino, volumen in jih tudi privihajo. Všeč vam bodo tudi rezultati po tretmaju dviga trepalnic in ne pozabite na že omenjeno podlago za maskaro.

NASVET: Če bi radi naredili tretma za nego in vihanje trepalnic, a vas cene v salonih od tega odvrnejo, lahko poskusite komplet za dvig trepalnic in laminacijo, ki ju lahko opravite sami doma. Tovrstni kompleti so opremljeni z jasnimi navodili za uporabo, ki jim je enostavno slediti, in so senzacionalno učinkoviti.

MIT: Če vaša maskara dobro deluje, jo lahko uporabljate tudi eno leto

DEJSTVO: Vsaka kozmetika ima rok uporabe, enako velja za maskaro. Formule, preko roka uporabe, imajo spremenjeno teksturo, težje jih je nanesti in na trepalnicah puščajo neželene grudice. Poleg tega maskara, ki ji je potekel rok uporabe, slabo vpliva na trepalnice in jih zelo izsuši.

NASVET: Kupite novo maskaro na vsake 2 ali 3 mesece. Trepalnice vam bodo hvaležne.

MIT: Umivanje trepalnic lahko povzroči izpadanje in zbledelo barvo trepalnic

DEJSTVO: Umivanje trepalnic ne povzroči prekomernega izpadanja trepalnic in svetlenje njihove barve. Paziti morate le, da jih nežno umivate in ne uporabljate agresivnih izdelkov, ki lahko povzročijo draženje oči.

NASVET: Na trgu kozmetike so na voljo izdelki, ki so namenjeni točno za to. Priporočamo, da si nabavite šampon za trepalnice in obrvi z zelo blagimi sestavinami, ki ne dražijo oči ali občutljive kože vek. Za umivanje trepalnic uporabite mehko krtačko, kar je veliko bolje, kot če bi jih drgnili s prsti.

MIT: Nanašanje hranilnih sestavin na trepalnice jih bo odebelilo, negovalo in spodbudilo njihovo hitrejšo rast

DEJSTVONiti pod razno ne izvajajte takih eksperimentov. Uporaba jajčnega rumenjaka, jogurta ali medu na trepalnicah lahko privede do draženja oči in akutne okužbe, ki lahko celo poslabša vaš vid. Poleg tega pa večina domačih metod in njihovih koristi za trepalnice ni potrjenih s testi ali raziskavami.

NASVET: Ricinusovo olje, olivno olje in zeleni čaj so edini izdelki, ki so testirani in je njihov pozitivni učinek na trepalnice potrjen s strani stroke. Za kožo in oči niso škodljivi (pod pogojem, da uporabljate čista olja, ne izdelkov z dodatki ali oljne mešanice). Tisti, ki se ne bojite morebitnih alergičnih reakcij, poskusite na trepalnicah uporabiti alojo.

Povzetek

Lepotilni miti se že stoletja prenašajo od ust do ust in pogosto se pojavljajo tudi novi. Vedno se morate prepričati, da je to, kar počnete s svojimi trepalnicami, 100-odstotno varno. Nikoli ne uporabljajte sumljivih pripravkov ali nevarnih pripomočkov na koži in laseh, sploh pa ne na trepalnicah. Poskusite malo raziskati in prepričajte, da je opisana metoda potrjena s testiranjem, ter poiščite mnenja ljudi, ki so lahko dober vir informacij. Nikoli ne pozabite preveriti roka uporabe izdelkov za predel okoli oči in nikoli ne jemljite novih idej in metod za samoumevne.



Napišite komentar. Objavljeno bo takoj, ko ga odobri moderator.