Vodič: Kako negovati umetne trepalnice?

Vodič: Kako negovati umetne trepalnice?

Nega umetnih trepalnic je enako pomembna kot nega naravnih trepalnic. Zagotovo si boste želeli lep videz umetnih trepalnic čim dlje obdržati, da bo ste vašo stilistko trepalnic ponovno obiskali čim kasneje. Tukaj je nekaj preprostih nasvetov za nego umetno podaljšanih trepalnic, kot tudi za celotne loke umetnih trepalnic, magnetnih trepalnic in umetnih trepalnic v čopkih za samostojno rabo.

Umetne trepalnice – zakaj jih je treba negovati?

Podaljševanje trepalnic je neinvazivni poseg, ki omogoča, da več tednov uživate v lepo poudarjenem pogledu. Vendar pa se je za to nujno treba naučiti splošnih pravil nege umetnih trepalnic. Brez ustrezne nege videz vaših trepalnic ne bo dolgo ostal v dobrem stanju, zato boste po nepotrebnem zapravili čas in denar.

Nega umetnih trepalnic je razdeljena na dve fazi:

  • do 48 ur po svežem nanosu, čas posebne nege,
  • 48 ur in več po nanosu.

Danes vam bomo predstavili obe fazi nege umetnih trepalnic, dobili pa boste tudi nekaj nasvetov, kako čim dlje obdržati vaš novi videz. Na voljo bo tudi nekaj informacij o negi celotnih lokov umetnih trepalnic, magnetnih trepalnic in umetnih trepalnic v čopkih za samostojno rabo. Ne pozabite, da je pravilna nega umetnih trepalnic ključ do ohranjanja dolgega in obstojnega videza.

Kako negovati umetne trepalnice – prvih 48 ur po nanosu

To je najpomembnejši korak pri negi umetnih trepalnic, ki poskrbi za dolgotrajno obstojnost celotnega videza trepalnic. Prva dva dneva po nanosu umetnih trepalnic je čas, ko se mora lepilo utrditi. Če boste v tej fazi dobro skrbeli in upoštevali vsa navodila vaše stilistke trepalnic, bo učinek zagotovo dlje časa obstojen.

Naslednje 4 točke so ključne in se jih morate nujno držati prvih 48 ur po tretmaju podaljševanja trepalnic:

  1. Vaših trepalnic se ne dotikaje preveč.
  2. Izogibajte se stiku z vodo. Pozabite na bazen, savno ali vroče kopeli, saj vlaga in vročina škodujeta lepilu.
  3. Poskusite se vzdržati nanašanja kozmetike okoli oči. Ne uporabljajte ličil za oči (maskare, senčila, peresa za oči itd.), dvofaznih odstranjevalcev ličil ali mastnih krem ​​za obraz (oljnate snovi lahko raztopijo lepilo). Če je nanos nujno potreben, bodite med nanašanjem čim bolj previdni.
  4. Bodite pozorni na način vašega spanja. Najbolje je spati na hrbtu, da trepalnic ne drgnete ob blazino. To lahko namreč vpliva na obstojnost videza trepalnic.

Kako negovati umetne trepalnice – 48 ur in več po nanosu

Nega umetnih trepalnic 48 ur in več po nanosu je tudi pomembna. Z dobro in uspešno nego resnično lahko vplivamo na videz trepalnic in njihovo obstojnost. Čeprav z novimi trepalnicami ni več treba tako previdno ravnati, je še vedno vredno biti pozoren na nekatere aktivnosti in uporabo izdelkov, kot so:

  • ne uporabljajte odstranjevalcev ličil na oljni osnovi (npr. dvofaznih micelarnih losjonov ali olj za ličenje) – čeprav se je lepilo že utrdilo, ga olja lahko oslabijo,
  • veke in trepalnice umivajte z namenskim izdelkom, ki ga priporoča vaša stilistka trepalnic, saj njihove formule ne poškodujejo lepila in so nežne do oči,
  • umetnih trepalnic se po nepotrebnem ne dotikajte in jih ne vlecite, saj lahko kljub utrjenemu lepilu morebitne mehanske poškodbe negativno vplivajo na videz vaših trepalnic,
  • trepalnice počešite s krtačko, ki jo običajno dobite pri vaši stilistki trepalnic, in poskrbite, da bo krtačka vedno čista,
  • omejite obiske bazena, savne ali solarija, saj lahko predolga izpostavljenost vlagi in visokim temperaturam slabo vpliva na lepilo,
  • videz podaljšanih trepalnic po klasični, volumski ali hibridni metodi že sam po sebi izgleda dovolj spektakularno, zato lahko za nekaj časa mirno opustite uporabo pripomočka za vihanje trepalnic, saj lahko poškoduje sintetične dlake,
  • pri vsakodnevni negi bodite previdni, kadar morate nanesti kak izdelek okoli oči, naj bo zgolj nežna krema (odpovejte se oljem, vazelinu in mastnim kremam) in jo samo previdno tapkajte pod spodnjo veko,
  • če želite z ličenjem še bolj poudariti videz podaljšanih trepalnic, se odpovejte vodoodporni kozmetiki (maskara, pero za oči), izberite raje kozmetiko, namenjeno podaljšanim trepalnicam, kot so to posebno v ta namen izdelane maskare.

Kako negovati umetne trepalnice – umivanje podaljškov trepalnic

Čeprav so nekateri nad tem dejstvom še vedno presenečeni, da – trepalnice je potrebno umivati. Povsem naravno je, da med odstranjevanjem ličil z njih očistimo ličila, nato pa speremo z vodo ali očistimo s peno ali gelom za obraz. Pri naravnih trepalnicah bi ta metoda morda lahko prestala test, pri umetnih pa ne nujno. Geli za obraz so lahko premočni ali vsebujejo olja, ki vplivajo na videz umetnih trepalnic.

S čim umivati umetne trepalnice in kako pogosto?

Včasih vam lahko stilistka trepalnic podari ali pa vsaj priporoči poseben šampon za umivanje trepalnic. Splača se ga uporabljati, ker gre v tem primeru za izdelek z nežno formulo, njegov pH pa je blizu naravnemu pH solz. Posledično oči niso razdražene, trepalnice – tako umetne kot prave – pa so deležne nežne nege in ustreznega čiščenja. V ta namen lahko uporabite mehko krtačko, saj vam omogoča, da izdelek dobro razmažete po trepalnicah in dosežete vse majhne prostorčke med njimi.

Kako negovati celotne loke umetnih trepalnice in magnetne trepalnice?

Umetne trepalnice v celem loku in magnetne trepalnice verjetno ne bodo zahtevale posebne nege. Namenjene so zgolj za enodnevno uporabo. Te vrste trepalnic je treba pred spanjem odstraniti, saj je v obeh primerih lepilo za trepalnice ali pa posebno črtalo za oči z delci železa v neposrednem stiku z nežno kožo vek. Predolgo nošenje takšnih izdelkov lahko povzroči alergijske reakcije ali draženje. Pomembno je, da čez dan omejite dotikanje trepalnic, saj lepila iz trgovin za kozmetiko tega ne prenašajo dobro in trepalnice se lahko odlepijo.

Kako negovati umetne trepalnice v čopkih za samostojno rabo?

Umetne trepalnice v čopkih za samostojno nanašanje doma so malo bolj obstojna metoda in lahko obstane približno 5 dni. Glede na ocene uporabnikov, pravilna nega trepalnic v čopkih omogoča, da je obstojnost na očeh nekoliko daljša.

Kot v prejšnjih primerih je priporočljivo, da se trepalnic v čopkih ne dotikate preveč. Vendar pa imajo malo večjo odpornost na vlago, saj niso prilepljene z navadnim lepilom iz trgovine s kozmetiko, temveč s posebnim lepilom (bonder), ki ga nanesemo na naravne trepalnice preden jih zlepimo z umetnimi trepalnicami v čopkih. Kljub temu se je dobro izogibati savni ali dolgim ​​vročim kopelim. Uporaba nevtralizatorja (sealer) je še en pomemben korak pri negi umetnih trepalnic. Poleg tega, da nevtralizira lepilo, popravi tudi videz, zato večina proizvajalcev navaja, da je dobra ideja, da, medtem ko imate nameščene umetne trepalnice v čopkih, nevtralizator uporabite vsak večer.



Napišite komentar. Objavljeno bo takoj, ko ga odobri moderator.